Wednesday, May 13, 2009

Checklist b4 g cutiiii

2 ari lepas dpt berite mengejutkan dr sorg member forum nih,guest house yg aku book dah full eterte..hmm..pdhal awal bln 4 aritu aku ckp awal2 mmg aku nk stay situ..miscommunicate ke?lupe ke?slh fhm ke?mmg rase nk marah sbb otak aku ni klu dah set mmg susah sket nk ubah,penat tau berangan guest house yg disebut2 tuh..tpi yelahkan..aku xbyr apepon lagi,takat book pki air liur je kan..pastu tukar booking kitorg ke hotel lain,yg bile aku search kt intenet,mak aihh..pyh benor nk cariknye,lagi sng nk carik google map umah aku ni haa..xpelah..idakle aku nk salahkan kakak tuh (haaa..takut..takut..kang forummer bacerkiylyol) actually kakak tuh baik,x kedek bagi panduan (bodekk..bodekk..), mmg klu mntk tlg dgn die mmg blh setel lah..cume mayb time aku ni je xyg baper naseb baek..tibe2,boifren aku aka suami aku en apai menyebut name pak supir die mase kt jakarta hari tu..eddi namenye,die org sane,hah!nape xckp awal2 yang oiii..aku rase bagaikan ade harapan baru wrr..mcm ternampak 1 lorong yg ade cahaye dihujungnye Mr. Green ..dgn pantas aku pakse apai kol eddi tu smpi dpt (nnt smpi bil buat dekk aje)..sbb nk chop die jd supir kitorg kt sane,mengikut kate apai,rekod budak eddi ni bersihla..baik orgnye..servis tip top (ha? Think)..xper2,bile smpi sane nnt barula kite taukan?

ishk, duit juta2 blm tuko lagi,rate tgh xmenentu skg,sian plak aku nk doa ekonomi diorg jatuh (bolehla..doa sket2 jatuh je
forgive)
idakle nk shopping sakan kot..biase2 aje..jgn smpi nk byr epot tax xcukup duit kang,tuka kerakyatan plak kih3..
sebelum g, ni antara checklist yg kitorg undone lagi :

1. paspot umar - lame dah siap tp xamik2 (apai as usual)
2. sweater/jaket umar
3. kasut umar,kasut aku(buleh?) - umar xde kasot,kesian kan?
4. thermos saiz kecik
5. sling bag
6. bag sandang
7. tuko duitttttt
8. sewa stroller umar - eddi jugak,aci?

yg done :

1. hotel - anggap done
2. supir
3. agenda kt sane

smlm kuar dah iklan AA 0 fare ..adoiii..kebil2 je aku tengokk
thyty..sbb igt nk 'pose' 2 taun la..tgu adek umar kuar,kasik besar sket..simpan duit sket (part ni yg payah nih),kot2la blh repeat aussie lagi(apai bace ni sambil nanges dewrf)..






9 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wahh bestnya bercutieeeeeeeeeee ;-)

mummy aryan syamil said...

yanggggggggggggggggggg
jgn lupe ole2 serat yeee ahaaksss

mama_umar said...

diana mama adam- hrp2 sickness nih trus ilanggg ble smpi sane ,kih3

mummy aryan - insyaallah klu aku xlupe daratan kt sane,hahahahah

mummy aryan syamil said...

jgn gituk nanges mumy aryan uhuhuhu ekekekee

dilot said...

AA plak kuar promosi...mmg kureng btula la AA nih. promo skrg, perginya nun lmbat lagikkk.hahaha.

Happy Shopping mama umar!!! Mane tau bleh ilang segala mabuk2 nnti..

SyaNa said...

walla wey...gi cuti2 indon ye???
ko jgn nginjat sgt wey...hahahaa
selamat bercoti..

mama_umar said...

dilot-tengkiuuuu..apelagi,tande kt kalender 2010 cepat2 bile nk p cuti,hahaha

syana-itula..takutnye aku xsedor akan diri nih..ko ni wish mcm esok je aku nk p..mgu depan laaa

CHeeSYaNa said...

zety, angkut ajerkla stroller umar tu.. tak salah aku bleh angkut tp hand luggage.. n dia tak kira as additional hand luggage..

mama_umar said...

yer dayana..akhirnye kitorg terpakse bli light buggy..yup,free aje,jd hand luggage