Tuesday, May 26, 2009

Bandung = hari ke 2 plak =

occay..sambung hari ke 2 plak..
itinerarynye hanyelah lawatan sambil belajar ke FO's sahaja..dari jln dago ke jln riau ke jln ape2tah lagi..
brekfes dulu kt depan bilik..santai sungguh rasenye,best brekfes pagi tu mkn bubur nasik&keropok,roti bakar pon ade,umar laju jela mkn,sambil2 bg mkn ikan sekali.kitorg pon bersiap2 la sambil dok mencarik pak Dadan,sekali dr pkl 6.30 pagi die dah tgu,aiyok pak,buat ape kitorg nk kuar pagi2 bute??tp rupenye mmg die punch kad kol 6.30 pagi,heheheh..






FO yg pertama Toko Bale Anak,ni mmg heaven for bb/toddler clothes..aku mcm xsedar diri mengaut ape yg ade,yg bestnye each FO akan ade 1 beg plastik besar utk hasil tangkapan!kitorg adalah 1st customer yg tercongok kt situ,amik baju2 mmg xhengat punye,sort punye sort hanye yg terpilih jela aku amik.adoii,br 1 nih,more to go..
->ish2..encemnye anak mama nih,pandai posing ye

->umar xmo tanggal baju & topi ni,terpakse mama bayar

destinasi yg seterusnye adalah heaven for apai..Toko 3,ni la tmpt jeans2/baju2 original mcm levis dan yg sewaktu dengannye,mule2 aku & umar tgu dlm kete je,pastu rase mcm xkuar2 je apai nih,bls dendam ke??kih3..aku pon turut msk ke toko 3 tuh..pilih2 tshirt jugak,umar dah slmt krohhh..krohhh..
->apai tgh memilih hasil rampasan

->ni bkn kedai aku,so tdo jelaa

then kitorg blk umah ebo jap sbb umar dah kuarkan poo die,xtahan woo..seb baek dekat je ..
continue to next FO,tp sblm tu..ade citer menarik nih,mase kitorg lalu 1 jln nih,aku perasan kt tepi jln ade 1 kedai yg sesak dgn org,siap ade security guard lagi..ishk,ade kejadian ke?aku susah ati..susah ati bkn sbb ape,takut ade sale ke lelong2 ke..sekali aku soh supir u-turn balik..parking btol2 depan kedai,name kedai nih Miyo baby shop,mmg sah ade something!aku pon trus je msk dlm kedai,apai tgu kt luar sbb sesak gler,trus security tutup pintu,org xblh masuk dah! dgn naifnye aku dok tanye org kt situ (sumer indonesians),"ada jualan apa ni buk?",then sorg aunty nih jwb,"ada jualan Crocs,murah banget deh,1 ari ni aja.." oohhh..crocs rupenye!diorg ni mmg dasyatla kan bab2 berebut nih,seb baek perut aku nih kecik lagi x nmpk buncitnye,mmg gile keadaan dlm nih,sesak,bising,panas!huh!tp dek kerana crocs yg xde dlm agenda aku nih,aku gagahkan jugak diri!mau x gagah..gilelah,3 psg utk kitorg anak beranak baru 500krp,duit mesia RM150!mane nk dptt..aku saje2 nk bli crocs utk umar smpi serat lebih idaklee..so,terpakse bertahan..itupon aku kutip kasut2 yg bersepah2 kt lantai je,xkose nk berasak2 dgn diorg,best btol klu ade girl sbb yg 2009 punye design pon diorg jual,fuhh..akhirnye hampir 1 jam aku tersekat kt dlm tu beratur nk byr,sambil2 Q tu sempat la aku berkenalan dgn sorg member nih,die mmg org bandung,cute je orgnye,dah ade anak 2,adela sekarung die kaut kasut2 tuh,borak punye borak kitorg tuka2 facebook,dptla 1 member baru :)
->makcik2 yg tgh tgu kasut crocs

-> tadaa!!!


dah berebut2 tu naik lapar la kan..then singgah ke restoren Karamba,order ikan Gurame asam manis,pehh..lazat sungguh!ikannye besar dan manis mcm ikan talapia,puas kitorg anak beranak makan :).utk drink plak,aku igt mule2 nk try jus alpukat(avocado) tp risau plak,kot tajam ke apekan,pastu apai ajar minum es jeruk,bkn air jeruk tau,air limau mandarin yg masam tu,die perahhh then ltk gule,marbeles!!mmg sodaP..








dengan perot yg dah kenyang (pak supir pon dah kenyang jugak)maka kami meneruskan pejalanan ke Rumah MOde,Fo yg glemer kt sini,tmpt org2 kaya jakarta shopping katenye,landskap & interior design rumah mode ni mmg lawala..klu kt KL cenggini segan nk masuk,,and again sgtla rmi org kt sini..hmm..menci btollah..las2 apai tgu kt luar,umar pon dah tertdo,aku je yg msk..kt dlm ni mmg die jual baju2 branded la mcm CK,AX etc.dgn harge yg sgt2 affordable,patutla ramaii..baju budak pon blh tahan cume aku je xlame dlm nih,cume amik few things dan aku tros cabut..
-> nk gadoh balik bangi la wehh

next kitorg singgah FO Secret,haaa..fo ni best,aman,damai,and decor mmg la lawa..kt sini ade tmpt main utk budak2,byr 10krp utk 1/2jam,then diorg akan jage anak kite,kite blh g shopping,tp kitorg xbrani la nk tgal kan si Umar ni,takut gak sbb bkn org situ kan..so,dgn makbapak sekali la main,heheheh
kt sini kitorg bli skit2 je,but better than rumah mode la..ade jual brg harrods lagi ;)







Fo terakhir,fuhh..capek wehh..heritage & cascade, dua2 FO ni bersebelahan je..yg ni pon ok,best,rembat lagi baju2 utk umar & adik ;)


dinner time!!!pak supir suggest kitorg dinner kt atas bukit nmpk pemandangan Bandung,romantiknyeee..naik bukitt sampaila ke restoren Lisung,actually there r a few restorens atas bukit nih,but we choose yg ni..turun je kete kene angin bukit sejukkkk je..masuk2 kt dlm restoren,mak aihh,canteknye decor..mmg sesuaila klu nk melamar kt atas ni kan..hehehe..kitorg dpt meja yg btol2 berhadapan dgn tingkap gergasi mengadap pemandangan Bandung,nmpk lampu2 mcm kelip2 je,hmm..nyaman je rase..apai order sup buntut bakar(hahahah cencored u!)lek laa..kt msia kite panggil sup ekor..aku lak order beef fussili,dan mmg licin la kitorg mkn.


-> decor ala2 bali

->bestt..sejukk..

->umar kene tangkap sbb kaco couple kt sebelah





okeyy,abis dah ari ke 2..blk sumer pengsan!sambung las day later-later ya!




4 comments:

SyaNa said...

adoiii best nye part soping2 tu..murah ye??
nnt la aku ade rezeki lebih mau buat pasport pastu br bleh sembang nk terbang ke sana

~Eila @ Along~ said...

wey zetyyy...wahhh ade blog tuuu..bestnye p bandunggg...ni aku nak komen..blog ni..buhla chatbox wehh..senang nak sembang..pastu ko tulis wat le prenggan..sakit mato den la...hehe..jgn marah ekk zety..aku bg komen positif niii..

mama_umar said...

syana-part sopping mane penah xbest..aku rase klu ko smpi sane masuk kedai bag xbalik2 2 mlm ekekekek,insyaAllah adenye rezki ko nnt

eila-heheheh,mekaseh ler bg komen positif,aku bkn ape,nk buat shoutbox takut org lain ckp sorg2,sbb aku xslalu ade dpn pc..kih3,perenggan ye..ok2.tq !

nasha said...

Boleh tahu Toko Anak Bale kat mana ye. tq