Monday, March 17, 2014

Sayu plak tgk gambar Umar dengan pilot ni

Salam :)

We are not frequent flyers..tp en apai frequent gaklah sbb tuntutan koje..thn lps lgsg kitorg x nek aeroplane g mana2..thn ni ade plan sebenanye tapi..tgklah camne dulu..ade perkara lain jd priorities..
Sejak peristiwa MH370 tu ..I bet mana2 manusia yg ade hati & perasaan pon akan sedih,mandom,xde mood etc..samelah dgn aku..ya Allah..tunjukkanlah petandaMu agar dijumpai mereka2 semua :'( 

Pastu bile belek2 gmbr lama..ternmpk gmbr Umar mase dpt jd pilot kat firefly xlame dulu..tibe2 sayu plak tgk gmbr dia dgn chief pilot n co pilot tu..diorg mmg baik..rajin je layan karenah Umar tu..bkn takat baik, chief pilot tu explain kat anak aku tu dgn bersungguh2 ok..ntah phm ke idak Umar tu..maknenye, wpon keje tu xberbayor..tp dek krn nk share ilmu sikit n suntik semangat kt anak kecil,they did it with full commitment ..

Igt lg kate2 chief pilot tu, "kids, if u wanna be a pilot like us, be excel in Maths & English. .be good to people...listen parent.." agak serious bila pilot tu ckp cenggitu sambil pandang kitorg (maybe sbb kami ni anak melayu..dia nk anak melayu cemerlang kot)

Regardless apa shj rumors ttg pilot2 mh370 tu..jauh dlm sudut hati aku..mereka hamba Allah..dan hanya Allah shj yg berhak judge mereka..selagi x jmpa..selagi xtau cerita sebenar..aku cube xnk pk bende2 negatif ttg mereka..Oklah..ade keje sket nk buat..semoga semua yg bace blog ni baik2 shj dan dilindungiNya :)

7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cute sangat2

nadeera said...

itu boss saya :-)

Gieyana said...

Betui kn..mmg sedeh especially speculation sana sini berleluasa n blaming each other...cute umar..:)

Nad MamaZN said...

setuju zt.. byk spekulasi. amik tau je x baca apa details pun. hanya doakan mereka selamat. tu yg penting skrg ni..

~ana~ said...

bila fikir pasal MH370 ni rs sayu hati pun ada...tp lama2 dah jadi geram bila bnyk sgt spekulasi yg keluar...

AyuArjuna BiGoshh said...

my son afiq die mmg nak jadi pilot...

so sy selalu story pasal kes MH370 kat die..dan die selalu jer eager tanya pasal pilot tu..

but until today klu tanya dier "afiq nak jadi apa?"

Di mmg confident jawab "afiq nak jadi pilot "...

:)

mummy_ayu said...

ah ah la..cedih jer