Thursday, March 20, 2014

Persiapan Raya atau Persiapan Baby ;D

salam :),

kalau mase pregnant anak 1st kemain tiap2 mgu update berangan nk bli ape, buat persiapan apa utk baby..hehehe..semakin lama, semakin cool ye mama ;)  so, thn ni..inshaAllah baby kami dijangka kuar seminggu sblm raya..EDD 22/7/2014..nmpknye, mama raye awal sketlah,mkn nasi impit kuah sate rendang sumer awal seminggu la kot,hahaaha..sbb lps tu melopong jela tgk org makan sakan T_T

klu sblm ni, dua2 Umar & Maryam kuar bln 12, cuti skolah..ni bln 7, cuti raye utk anak2 skolah seminggu je kot..jadinye..lepas cuti raye/sekolah abis, aku sambung pantang kt umah sendiri la jwbnye sbb anak2 skolah...alhamdulillah mak dah setuju awal2 nk ikut kitorg blk bangi jage aku kt umah ..(seb bek dekat je bangi-kajang tu)..

ckp psl raya, aku mcm dh blur nk pk tema apa thn ni..sbbnye,katekanlah aku banak lagi 3-4 ari nk raye..baju raye post natal lah jawabnye (pki tshirt tight in kain batik ;p) ..jadi pk utk anak2 dan en apai jelah..rasenye sederhana je kot raye thn ni..cume kene byk stok mknn/kuih raye kt umah ..kot2lah ade nk dtg visit raye ..heheh..

persiapan baby pulak, until now cume riki2 harga je dulu..rasenye ade few brg jugak yg kene beli..sbb beza Maryam dgn baby pon dah 4 thn kan..stroller Maryam pon utk 6 bln punye..tu pon aku nk letgo dah...babycot dah patah .. breastpump etc.. fuhh ..xper, inshaAllah ade rezeki anak2 nih :)

oklah, tu je nk bebel arini..happy cuti skolah!!! aku rs selain dr budak skolah, akulah yg plg happy skali..sbb xyah bgn awal sgt ;p dan inshaAllah nk bwk anak2 jln2 sket..xjauh pon ..heheheh

sumber gambar google

gambar raya thn lepas ;D



7 comments:

Nad MamaZN said...

hepinya!
tumpang hepi gak! :)

Nurzakiah Hanum said...

selamat pagi
pagi nie lambat singgah
baru lepas assembly

Lily@MamaZaraZareef said...

Hehe..takpe..prepare for bothlah..brg for bby, n hari raya for umar maryam..^_^

Lily@MamaZaraZareef said...

Hehe..takpe..prepare for bothlah..brg for bby, n hari raya for umar maryam..^_^

Afne said...

seronoknya nk shopping2 ni

mummy_ayu said...

seronoknya..shopping barang baby.. :-)

so comel pic last tu, teringin gak nak cari peplum utk Iris tapi lum jumpa yg berkenan lagi.

~ana~ said...

x sabar kan...even dah anak ke 3 pun..hihihi....happy shopping...:)

rindu kat ko beb...