Tuesday, April 28, 2009

minGGu yang MelOyakan,urghhh

now i'm 8w preggy..mase 6w siap bangge2 lg dgn apai,"mane rase loya ni yang..xde pon.." skg ni amik ko, bkn morning sickness lagi dah, asar,maghrib,isya' sickness! adoiii..tp apepon syukur sgt2 dan rase reliefe lps nmpk heartbeat baby yg berdegup kencang smlm..asalkan baby sehat walafiat xkesahla sickness time bile pon..huhuhu..tapi persoalannye,wat happen to another small sack mase 1st scan tu?jeng3...hehehe,smlm xdpt jwpnnye sbb yg scan aku bkn doc faz,tp doc biase je,doc faz ade emgcy case kt labor room..hmmm..tp xpe,kitorg xkesah asalkan sumer dlm keadaan yg baik..so,jwpnnye pd kami ade 1 baby je :)

yeay!dah abis exam!ilang serabut otak nih..tapikan,paper sabtu lps cam &*&(*()@##..ntahle ..sumer aku tgk tekun je menjawab..ker aku sorg je?ishk..dpt B pon jadilah..dah2..mls pikir..study psl bende lain plak,yg lebih menyeronokkan,heheheheh

smlm byk mase terluang kt umah, smpi 3 load basuh kain..last2 apai bg idea..jom potong rambut umar, hehehe..alahaii..xsmpi ati aku tgk muke umar ptg smlm..sgt2la seposen..pki mesin no 2,xdela botak cin..barulah nmpk boy!klu x org baru jmpe sure tanye,boy ke girl?aiyooo..mcm girl ke umar ni?mayb faktor bulu mate die yg pjg tu..haa..skg ni klu ade org tnye gak lagi,nk ajar umar jwb,"i'm boy lah"


skg ni vocab umar dah bertambah,antaranye (selagi aku blh catch up ape die ckp,pasni kang dah beratus2 vocab xterlayan nnt) :

1. minum
2. dah
3. baby
4. bird
5. fish
6. wonderpet
7. upin,ipin

dah tau dan tunjuk :
1. tgn
2.kaki
3.rambut
4.telinga
5.hidung -- dgn gaye menghembus hingus
6. mata -- sambil kenyit2 mata
7. mulut -- buat mulut muncung blh gantung baldi
8. gigi -- tunjuk gigi
9. perut
10. ketiak -- sambil angkat sebelah tgn dan garuk ketiak (papa die ajar)

english version:
1. hair
2.eyes -- *ulang gaya yg same
3.nose -- *
4. mouth --*
5. teeth -- *
6. tounge -- yang ni bahsa melayu die xtau lagi,sambil jelir lidah
7. belly button -- sambil korek pusat
8. hand

4 comments:

CHeeSYaNa said...

time2 ni ler tgh seronok melayan budak kan.. eager nak ajar sume benda..
p/s: aku tgh sumbat mulut aku ngan asam nie, sbb rasa mual yang tak boleh dihandle.. erkk~!

shiemz said...

wah zmarlia, ngah teruk sickness ek... camtu la pengorbanan ibu kan... take care yek...:D

~Eila @ Along~ said...

haihh??zety..peknen lagi?? wahh..tahniah2..apsal ko tak bg tau aku ade blog..haih...neway..jaga diri baik2...

mama_umar said...

dayana - hmm..aku agak tragik arini,telan actifast 1 biji,baring kt surau ajerk~

kak shiemz- aah kak..terkorban dah nih,hehehe..thanx kak..

eila - heheheh..aku xbtau eh?luper nk announce kot ..rajin2 dtg sini ye eila..