Tuesday, April 14, 2009

ape??! TWINS KE???!!

1stly, bkn nk citer ttg karung guni or watsoever,ni ttg karung aka sack dlm uterus aku skg nih..
las week 10hb april kitorg pon g la mengadap gynae aku sbb dah con4m wat upt aritu tu kan,msk2 je bilik doc fazlina tersenyum2, "i'm about to call u zety,nk tanye nape aritu x dtg check up after dnc?"..gulp!kantoii..die igt plak aku monteng check up las year! tp niat die baik..die nk tau whether period aku ok ke x after dnc tu..normal ke x..so far,alhamdulillah normallaa..sbb aku pas dnc aritu mcm fobia2..terngiang2 kt tinge ni doc kate,"susah nk cuci rahim awak nih..sbb retroverted kan,,rasenye mcm ade lagi skit2 sisa2 dlm tuh..nnt dtg lg ye,saye nk check.."..haaa.tang tu aku xtahan nk dgr tu..DTG LAGI YE..dan seterusnye,cuci lagi ye..bius lagi ye..masuk OT ye..arghhh!!!!!xmo!!!!!!!!!!!!!!!!!!(heheh,tu adalah khayalan semate2)

patah balik kt citer asal,aku masuk pon sengih2 tiram sbb ala2 malu nk ckp buat upt +ve aritu..tp die dpt teka la..(mmg muke aku ni xpandai cover punye,ceh!),then as usual nk scan kt perut x nmpk sbb keterbalikan rahim aku nih (spesel kes taw,aku redha..) so scan internal laa..menci btul! scan punye scan, doc kate , " eh, zety..nape saye nmpk ade 2 sacks ye? tp 1 besar,1 kecik.." what????!!!!! 2 sacks??? mane dtg lg 1 nih?? then doc explain, mmg ade kes mcm ni..tp sebenanye 1 baby je..or mmg twin,tp 1 tu die lekat lain mase..(ade eh??) pastu tibe2 aku terigt ade skali tu aku period lame gler,2mgu lebih kot..naik pelik dah aku..tanye nurse2 kt opis nih diorg kate mayb sbb 2 kali telur keluar,tu yg kdg blh jd kembar tu klu preknen!aiyoo..so,xsemestinye org yg ade keturunan je blh dp twin,org yg bermasalah mcm tu pon buleh..(ilmu baru nih..) tp as long as period ko x meleret2 dan bleeding too much stil ok,else kene p jmpe doc laa..

patah balik citer td, doc kate die xberani nk bg statement ape2,lg pon mase scan tu 6w xnmpk bb lagi (gulp :(((( )..kecik lagi..and have to wait til 8w..soooo...next appointment is on 27/4 isnin..saje pilih date tu sbb aku dah abis exam ukm (yehuuuuuuuu),ati pon lapang je kan..
as for apai & me,kitorg akan sgt2 syukur dan gembire xkirelah 1 atau 2 bb yang Dia bagi..and of cos if anything happen kitorg awal2 akan prepare mind & soul..doa & tawakkal je yg tgal (T_T)
tersenyum sorg2 aku bile doc ckp yg aku ni spesel patient die..thn 2006 operate cyst (gile besar cyst aku), thn 2007 bersalin,thn 2008 buat D&C,rahim retroverted plak tu (which is susah nk get preknen sebenarnye),thn 2009 dtg ngadap lagi hehehe..mmg tiap2 thn ade appointmnt kot dgn doc fazlina nih,kih3

as for closing,tahniah beribu2 lemon buat esah & zahrin 4 their newborn..bb boy yg beratnye 3.4kg..cant wait to visit them! cptla dayanaaa..set time!kite g same2 yee

17 comments:

~Atie+Farid~ said...

zt.........tahniah .....lambat aku tau ko pregnant...kembar? hehehehe....bertuah korang ek....pepun take care k

mummy aryan syamil said...

laling...aku jeles ko kan dpt twin...uhuhuhuhuh..bila gak mau ks aryan adiek nehhh mokekeke...
papepun mmmuahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

lily azliyana @ mama zara said...

apsal mama umar yg preknen tp mama zara ikut tereksited sekali. klu mama umar konpem dpt twins lagila mama zara tompang suke..hehehehe..

p/s: jadi ke plan nak gi cuti2. 1st trimester mcm tak digalakkan naik flight jek..(mama zara tumpang bz bodi plak..huhu)

mama tisya said...

nk twin jugakkk...ahhahahha...apa2pn takecare dear....aku yg tk sbr tgu kelahiran twin adikku in july

mama_umar said...

atie-uuuhhh i mish u la atieee..xtau lg btol2 kembar ke x..blm con4m..kene tgu 27hb ni,aku xkesah atie,asal sehat,dok baik2 dlm perut tuh,syukur sgt dah

mama_umar said...

shiera-cepat weh..due date nk banak thn 2009 kene jadik bln 4 ni..las kol!hahaha

mama zara-lily,naik flight tu pon 1 hal tuh..huhu..doa2la xde ape2,worse come to worse kensel lah :(

errynn- hehehe,kuor2 je nnt twins adek ko,pelok abis2,nnt lekat kt ko plak, aminn

CHeeSYaNa said...

zety, if dapat twin le kan.. ko rekod bdk shah yg paling ramai anak so far.. huhuuhuh.. hebat!
dont 4get to update lepas jumpe Dr Fazlina, ok? Aku pon x sabar nak g jumper Dr Noraini on next appointment. Tak puas tgk baby even thru scan jerk...

SyaNa said...

vah..vah...
syabas wey kalo btol kembo..
nway janji ko & bb sehat ye..

-- LoVe.. LiFe -- said...

tahniah dear...
kalu twin leh geng ngan iLHamS

cintaKusayangMu said...

wah..wah..best nye klu tul kembor..leh wat club mummy baby kembor ni..heheh..leh la geng ngn darwishes...

mama_umar said...

dear all, pls pray for me k..dpt sorg syukur sgt,dpt dua double sgt3 syukur :)

lianamansor said...

ety, congrates sngt2. bestnyer dpt twins. jeles2.huhuhu.kali ni klu ko dh deliver cnfrm aku dtg tgk.apepun hope u n ur babies sihat sokmo.

lianamansor said...

lupe plaks. nak gak join tgk esah n baby.

wallpapersdeco said...

hi have a nice day.. looking for wallpapers for your house, office or shop? feel free to visit my blog. Thank you.

nzh1979 said...

tahniah zety :D
kalo twin tu alhamdullillah..rezeki korang k!
moga2 kalini selamat la selama 40minggu nan indah..
pesan sama umar..slalu2 ciom perot mama..ekeke
ada geng la nanti.. take care sis!

NOOR AZURA MOHD JAAFAR said...

zt, tahniah! & take care. kembar atau tak takpe lah kan? asal sihat je kededua/ketiga-tiga nya & selamat!. jaga diri bebaik. jgn lasak & makan ubat!

ilhamzamry said...

mama umar.......
omigod saya pun nak....
sila bg tips ye...hehhehe