Wednesday, May 6, 2015

DUMEX DUGRO 5 NUTRI Untuk Perkembangan Menyeluruh Si Manja

Assalamualaikum Mommies / Readers yg dihormati...

Entry kalini adalah tentang anak-anak kite yg tersayang..mesti kite nk hanya yg terbaik utk anak-anak kan? Rasa nak buat segala-galanya yang mampu untuk membentuk anak-anak supaya jadi yang terbaik! Sebenarnya dalam banyak2 perkara yang kita buat utk pastikan anak-anak jadi yg terbaik, salah satu elemen yg paling penting adalah PERUT dia..yaaaa, apa yg mereka makan & minum..tapi saya bukan nk share resepi apa2, saya nk share tentang macam mana kita boleh berikan anak2 lebih lagi nutrisi melalui makanan untuk menyokong LIMA segi tumbesaran utama iaitu :

1. Perkembangan Otak TIGA tahun pertama anak2 adalah AMAT PENTING kerana sepanjang tiga tahun pertama kehidupannya, OTAK mereka bagaikan span yang mampu menyerap segala yg diberi! Maka, DHA adalah amat penting utk membantu pertumbuhan pesat ni. Selain dari perkembangan otak yg baik, kesihatan fizikal yg bagus adalah matlamat utama ibu & ayah kan?

2. Pertumbuhan Tulang


Kanak2 mmg suka bermain, it is part of their growth..maka, tulang mereka harus kuat! Berikan KALSIUM secukupnya utk menyokong tulang mereka

3. Pertumbuhan Tisu

Utk memastikan pertumbuhan tisu yg kukuh, bekalan PROTEIN yg stabil & kukuh membolehkan tubuh membina & membaiki tisu tubuh sewaktu mereka membesar.

4. Sistem Imun


Sistem pertahanan badan yg kuat menjadikan kanak2 terus aktif & melindungi mereka. Oleh itu, VITAMIN A yg cukup akan menyokong sistem imun serta daya penglihatan & kulit mereka.

5. Sistem Penghadaman


Sistem Penghadaman yg baik membolehkan tubuh mereka menyerap nutrien dgn baik dan mengurangkan masalah2 spt sembelit dan lain-lain. Prebiotik spt frukto-oligosakarida berantai panjang (IcFOS) membantu mengekalkan persekitaran usus yg sehat dan sesuai utk bakteria baik. Oleh itu, sistem penghadaman jadi lebih sehat & bertahan terhadap jangkitan!

Untuk menyokong pertumbuhan & potensi menyeluruh anak2 kita, Dumex Dugro 5 Nutri telah dipertingkatkan dgn PROTEIN, KALSIUM, VITAMIN A dan IcFOS dan mengandungi 100% lebih DHA  berbanding dengan formulasi terdahulu untuk otak. Woww! Hebat kan? Kalau mommies masih tercari-cari susu apa yg terbaik utk anak2, apekate kite cuba Dumex Dugro 5 Nutri ni....selamat mencuba yg terbaik mommies !!!

 

1 comment:

IBU RISKA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI