Monday, November 16, 2015

Dah nk cuti sekolah ni,nak cuti ke manakah kite

Assalamualaikum :)

Dah masuk pertengahan November dah ni..result exam Umar pon dh dpt, alhamdulillah2, bersyukur je kami mamapapa dgn result Umar, he had done his best! All subjects scored 90+ EXCEPT Bahasa Melayu :'D , dapat B je nakk.. xtaulah ape nk ckp dah..hahahaha, nk gelak pon ye..xpelah, nnt mama carik kelas tuisyen BM ye..so, kami ade deal dgn Umar, kalau peksa dpt no 1-3 dptlah pilih adiah yg dia suke, tapi xde rezeki kalini Umar (sebab markah BM lah ni! drop peratus Umar) so dptlah small reward lain,hehehe.. 

So anak2, kemana kite cuti thn ni..emm,memandangkan tabung cuti2 kite beku -150 darjah celcius (kui3x) kite grab free stay je kt Cameron Highland & Port Dickson yee haaa...syukur2 ade jgk free stay kt otel kan..mama dok tunggu2 jugak kot2 ade menang contest cuti2 hotel mane2, krik krik jee :(
Umar & Maryam tanye, ade naik eroplen x kalini? Mama muncunggg je, xdelah nak oii, kite lenjan kete je lagi besh .. bersyukur apa adanya :) 

So, starting this month onwards, mama dah plan nk prepare "must have items for darjah 1" utk Maryam, Allahuakbar..dh nk masuk darjah 1 dah princess mamapapa nih :') , eloklah jugak..klu x kojenye blk skolah tadika nyanyi, nyanyi , nyanyi..(papa byr yuran ni utk Maryam nyanyi2 je ke?! Papa apai pernah menyuarakan ketidakpuasan hati beliau pd Maryam , tp Maryam buat dekk je) 

Oklah, sambung bebelan next entry ;)

3 comments:

Nad MamaZN said...

zakwan pun dah mula tanya.. cuti sekolah nak gi mana..? mandi kolam kt pd. berapa hari? sehari je la.. pastu dia tanya, cuti sekolah kan sebulan.. makkk aih, takkan sebulan tu nak p bercuti je..mak yg pening layan zakwan haha

zety said...

hahahha Nad, dlm otak diorg mmg dh kire dh brp hri cuti...lagi haru,kite bknnye dpt cuti sebulan :'D

Sidratul Muntaha said...

salam zety
lama tak singgah sin
sihat?
alhamdulillah umar dapt result bagus
aqil pun sama
bahasa melayu dia dpt c
lain 80 lebih dan 90 lebih
tpi sian tgk anak2..
keje sekolah banyak benau