Monday, September 21, 2015

Play Doh Shape a Colourful Community Blogger Campaign

Salam :D

arini nk share satu aktiviti main play doh dgn Umar & Maryam ..set Play Doh nih courtesy of Hasbro Malaysia utk bloggers. So dh dpt play doh free, kenelah jalankan tanggungjawab kan..tapi mmg seronok lah blh tgk kreativiti anak2 yg mcm tiada batasan tu dan ketelitian masing2 nk siapkan 'task' masing2..

Yasmeen the baby tupon nyebok2 jugak..hampir dimakan sume playdoh tu Allahuakbar ! 

So, mama pon kene buat homework jugak utk bace & fahamkan instructions Play Doh nih..bukan main belasah je nk buatnye, 

Tema : APA-APA SAHAJA PERKARA/BENDA YANG BERKAITAN DAN MELAMBANGKAN NEGARA TERCINTA MALAYSIA 

fuhh, seb bek baca arahan, Umar dh sebok nk buat snowman , kah3..celah mana snowman ade kt Msia

so, mama listkan dulu and tanya the kids idea mereka..surprisingly, mereka faham! tapi antara perkataan yg mula2 keluar, NASI LEMAK, ROTI CANAI YEY SATUP! TOSAI, DURIAN..okey2, mama kene stopkan list tu sebab sumer makanan.hahahah..so, mama buat final list and sama2 buat sculpture :)

antara senarai perkara yang berkaitan dengan Malaysia :

1. Bangunan Berkembar KLCC 
2. Bunga Raya
3. Bas Sekolah
4. Pulau-pulau cantik di Malaysia 
5. Buah Durian
6. Buah Manggis , Rambutan

hehehe, well done kids! semoga dgn adanya aktiviti-aktiviti mcm ni, the kids dapat menanam rasa sayang pada negara kita Malaysia , Happy Malaysia Day :) #playdohmonth2015









1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)