Tuesday, June 30, 2015

Cuti cuti Pulau Lang Tengah

Salam :) 

Cerita throwback bulan 6 lepas :'D

Adiah bday this year - bercuti2 kt pulau..excited!!! Bkn surprise pon,mmg mengada2 mntk kt mr apai nk g cuti..siap ckp, xyah beli adiah apa2..x nk apa2 pon...sejak 3 bulan yg lps..hahahahhh..psiko punye bini >;p
Membygkan niler 1st time nk bwk yasmeen g pulau (2 thn sblm ni kami g pulau manukan sabah) seriau jugak..takut klu yasmeen xblh kene air laut masin (dia ada eczema kan) so gamble jelah..yg penting kite redahh je
Kami pergi dgn kwn baik (family dgn anak kecik jgk) ..so mmg amik pakej yg siap2 dgn makan utk 3 hari 2 malam..bilik pon puas hati luass depan pantai sumer :) , lupe plak nk btau nama resort D' Coconut ...resort ni ada 2 bahagian, kami amik bahagian belakang resort..bezanya ialah harga bilik mahal sket sbb bilik besar2 dan lebih privacy, selesa utk kami dgn anak2 kecik nih..makan pon berhidang xde buffet2 ni..hehehe

ade yg asek tanya..kami pegi Pulau mana..ade yg ckp, eh, mcm Bali lah..mcm Tioman lah, etc...sbb cantek sesangat Pulau Lang Tengah nih..maybe belum sefemes Redang, Perhentian or tioman..mcm, masih 'dare' gitu..hik3..kecik je Lang Tengah ni, mmg tengah2 antara Redang & Perhentian..kitorg naik bot Jeti Merang (Jeti nk g Redang jgk)..so just nk share itinerary & aktiviti2 santai lepak kami kt sane dgn anak2 kecik nih...fuhhhh

Day 1: 
-Bertolak dari KL pukul 1.30 pagi sampai masjid Setiu kol 6 pagi , subuh siap2 kt situ, rehat jap
- brekfes nasi dagang kt gerai tepi jalan (sedap giler) pastu bot sampai kol 10 pagi
- naik bot dlm 45 minit sampai Coconut resort, check in
- anak2 trus terjun pool then kol 12 diorg serve lunch
- hari2 ade bot yg bwk g snorkeling pukul 230 ptg kt resort ni tp kami decide utk rehat2 dlm bilik je sbb penat travel dlm kete
- santai2 je mandi pool, mandi pantai je
- dinner served at 8 pm , pastu lepak2 tido

Day 2 : 
- brekfes served at 8 am
- aktiviti pool & pantai, jln2 keliling pulau tgk resort2 lain, berenang2 dgn ikan2
-lunch at 1230 pm
- kol 230 kitorg join snorkeling, dalam 2 jam+ jugaklah..2 tempat snorkeling bot benti dan kami menikmati keindahan dasar laut
- ptg aktiviti santai2 je sampai malam, rehatt

Day 3 : 
- after breakfast, main2 air lg dgn anak2, last round kitorg check out kol 12 tghari sbb bot dh tgu
-sampai jeti Merang, kami mulakan perjalanan pula ke Alor Setaq Kedah bak mai hang jauh gilaaa,hahaha

rasanya 4 negeri kami jelajah, yes, mmg penat, dgn baby kecik nye, Umar & Maryam okey lg mmg kaki tido dlm kete lah..tapi seronok kot jln2 tgk negeri org...asek benti je sbb xnak apai penat sgt

sampai Alor Setar kol 10 malam kot hahaha..alhamdulillah..seb bek maksedare apai mmg bagi bilik otel kt family yg dtg ikut rombongan bertunang nih..dptlah kami berehat 1 malam kt Alor Setar

okey2..so, tu jelah itinerary cuti2 Pulau Lang Tengah yg santai .. chill je..sbb tv pon tadak dlm bilik ,hahaha...tp magicnye , kitorg survive without TV selama 3 ari 2 malam!  tapi, line tenet plak mcm siput sedut hik3..jadiklerrr...

kesimpulannye, klu nk try Pulau Lang Tengah nih, saya mmg rekomenlah dok kt resort sini..mana2 pon okey..nk mahal sket Sari Pacifica, adelg mahal lagi..tp D Coconut ni pon dh cukup puas hati dah kami..tengkiu mr apaiku loveydovey sbb bwk saya cuti2 kt sini..dpt gak snorkeling sambil pegang tgn, ahaks!








2 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow bestnya

CikNaa said...

cantik! pernah sampai perhentian dgn redang je..