Tuesday, December 16, 2014

3 hari 2 malam Langkawi free and easy

Salam :)

Alhamdulillah kami selamat pulang dari short getaway semalam..penat mmg penat..lagi2 travel dgn anak2 n sorg baby 4 bulan+ hahaha..tapi rasa puas n syukur anak2 sehat n x meragam esp Yasmeen..xdelah smooth all d way..stended lah ade kejadian muntah atau ade kebocoran air kecik n air beso..hahaha

Kitorg mmg stay kt otel,main pantai cenang dan pegi Wildlife Park Bird Paradise tu je..santai sungguh kih3..seb bek Umar n Maryam dh phm sikit yg diorg masih igt g Underwater world mase cuti2 langkawi dgn embah n memen diorg dulu..so bile tnye nk g mana2 x arini? Dua2 muncung ke pool kt otel je..senang sket mama,hahaha..

Overall,syukur kalini dpt peluang bercuti dgn famili kecik kami..inshaAllah jika ade rezeki lebih..kesempatan masa..cuti2 ramai2 lagi kite ke tmpt2 lain pulak..mama ilanglah sket stress kengkononn..tgk anak2..bapak anak2 happy semuaa :D

Simple tips in Langkawi:

Kitorg lunch kt 2 gerai..satu nama dia restoren hj jailani ..dekat simpang nak masuk pantai Cenang..recommended sbb lauk pauk bykk n sedap! Harga reasonable lah utk nasi campur. .

1 lagi kedai mkn yg murah jgk,dari epot kt tepi jalan sebelum masuk pantai cenang..nama gerai tu Motel & Gerai Ani kalau xsilap..kitorg mkn nasi berlauk sotong,ayam bakar,telur n sayur2 utk 4 orang termasuk air rm20 je ..yeay!!

Utk.dinner plak, 1 malam lunch kt kedai mkn area Cenang tu nama dia Pesona Tom yam & Ikan bakar,rege emm..agak pricey sbb tmpt tourist kan..tapi sedaap! 1 malam lagi dinner kt hotel,complimentary dinner buffet utk kami ..bykk mknn best n puas hati!! 

Wildlife Park Bird Paradise tiket masuk
RM 15 dewasa & RM10 kanak-kanak.highly recommended bwk anak2 kt situ..ade 1 tmpt rabbit anak2 blh buat feeding time dgn rabbit

Balik dari Wildlife park tu blh singgah kolam ayer hangat..free entrance je..kitorg just lalu sbb anak2 dh nk blk otel xmo main air panas..hahaha 

Souvenir plak kitorg just beli coklat je dari HIG..tnye org tempatan kt situ katenye kedai HIG yg deret cimb & maybank (dia hanya jual coklat shj) adalah murah compare dgn HIG yg lain & idaman suri 


7 comments:

Nana said...

dappnye pepero
dh lama tak g langkawi ehehe

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wa.. igt lagi dulu mtk no chalet from zetty masa akmi nak ke langkawi tu ;-)

Afne said...

alahai seronoknya korg bercuti ke langkawi. pegi byk kali pun x jemu kan. tp btl lah zet, bila kita dh pegi semua tmpt2 kt langkawi rushing2 masa 1st time pegi so bila pegi lg rasa nk santai2 & enjoy the holiday :)

Nur Inani said...

kalau pergi langkawi mesti nak borong cokelat. heheh :)

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

percutian paling best sememangnya yg free n easy kan..baru kate leh rileks2 minda n jiwa..klu berjalan sakan dh penat berjalan kekdahnya..kikiki..nway, bestnye yasmeen kecik2 dh naik flight yek..^_^

siti natrah said...

wah bestnya..lama dah tak g langkawi..tapi biasanya ti g tak pernah tido..g balik hari..rugi kan..lain kali nak g bermalam lak

Pinkjambu said...

bestnya Langkawi, lama takg langkawi