Tuesday, June 10, 2014

Kisah Maryam jadi model baju raya

Salam :)

Xpnh terbyg pon Maryam nk jd model baju atau model iklan etc..hahaha..sbb perangai sebenar dia ni ialah x brp gemar org amik gmbr dia..sgt2 ikut mood..jd bile kwn aku tnye & offer Maryam jd model baju raya ..aku amik masa nk bg jwpn..bncg dgn mr apai dulu..sbb mmg keadaan akan jd 50/50 ..samada Maryam akan nak atau xnk lgsg amik gmbr di hari kejadian...fuyoh..mcm cerita seram plak

Di hari kejadian,aku dh pujuk Maryam dr umah n btau yg nnt dia akan amik gmbr pki baju cantek2..so far so good but she's not excited at all..bese2 je..(xmcm mama dia ;p) ..bile smpi je kt Taman Morocco tu..cuaca dh stat panas..aku dh seriau..jgnle tgh2 panas2 ni diorg shoot..rupenye diorg shoot dlm bgnn dan tepi pintu2 yg cantek je..oklah tu..tp peloh jugak woo

Owner butik Hijrah Couture ni husband n wife yg sgt humble n baik..diorg mcm x skema sgt n friendly sgt..siap bwk mknn,air utk kitorg..ade 1 lg model kanak2 umur 6y dgn parent dia ..org Bangi jugak..so oklah,sng jd geng..ade 3 org model lg utk act mcm 'parent' sbb koleksi baju raye ni utk 1 family..lawa2 model anak dare tu aku tgk...heheh

Bermulalah sesi memujuk Maryam tuka2 baju...aduh..btol2 kene jaga hati & perasaan dia..sbb nnt die nk pose dgn model yg die x kenal kan..klu model tu xpandai layan dia..mmg that's it,sila bungkus blk umah.hahaha..seb bek model tu biasa dgn bdk..Maryam kene pki 5 baju sebenanye tp mase baju ke 4 dia xmo dah..nak blk umah n xde mood..ok,perkara yg aku takut sdg terjadi skg..hahaha

Pujuk punye pujuk..akhirnya Maryam mmg xnk pki baju yg ke 4 tu..trus nk pki baju ke 5..adehh..owner tu siap ckp..xpe,xpe..ikut je ckp dia..pastu Maryam mntk tudung plak..klu x,xnk amik gmbr..mak aihh divanye! Owner tu layan je permintaan Maryam..puasle cari shawl nk dipakai dek bdk kecik ni..sbb xde dlm plan pon bdk kecik pki tudung..dan x psl2 kwn sorg lg nk pki tudung gak ikut Maryam..hahahaha

Alhamdulillah,last photoshoot berjln lancar dan xsangke jugak Maryam dpt duit saguhati dr owner tu (kire mcm 1st salarylah)..huhu..segan pon ade aku ni,dhla Maryam buat perangai kan..xpelah,sume ni pglmn lah..saje suke2 try n sbb tlg member kan :)

Oklah, klu kande dinde tgh nk carik2 baju raya sedondon 1 family blhla like fb page Hijrah Couture dan instagram hijrahcouture..diorg punye kedai kt pkns S.Alam..dan blh order online jgk..koleksi baju raya anak2 lelaki n perempuan utk 2104 lawa2 tau..aku mmg dh aim 2-3 ni..hahahha

10 comments:

Mama Zharfan said...

maryam comeyyy ;)

Nurzakiah Hanum said...

tomeinya

IntaNBerliaN said...

alahaiii comelnya maryam ni...

mama ila said...

comelnya dia..jadi model yer =)

Nad MamaZN said...

comel!!!!

mummymer said...

wei comel wei.. mak dia pun kene upah salary jugak dekat maryam haha

ibuemir

mummymer said...

wei comel wei.. mak dia pun kene upah salary jugak dekat maryam haha

ibuemir

sue zainun said...

salam :)

eeee comelnya

zety said...

thanks sumer..alhamdulillah..anak2 kite sume comel2kan..

Sidratul Muntaha said...

maryam mmg mcm anak kacuk weih..
mmg comey