Tuesday, April 22, 2014

Baby girl or baby boy

Salam :)

Dah nk masuk 28 weeks dah rupenye..kejap je mase berlalu..dan tibe menibe jugak perut membesar dgn jayanya..bygkan dari mule2 preggy smpi 24 weeks org x perasan pon..hehe

Pastu baru rs mcm ehh..blm prepare apa sgt utk family member baru kitorg ni..pikir2 blk nnt akhir bln 6 dh nk pose..mcm xlaratt je nk jln byk kan..bln 7 due dah..baju2 Umar n Maryam yg ms bb dulu2 tupon mcm xsmpt korek je..(lgpon mcm dh lama jgk baju2 tu)..

So bende pertama yg terbeli ialah babycot..hehehe..sebabnye nilah 1st bbcot yg beli baru..2 org sblm ni pki bbcot adek aku (umo 24 dh skg) tu je..tahan giler kayu dia..last2 smpi kt Maryam..sodokolloh~
Tupon bkn plan nk bli time tu..sbb ade promo yg xkan kuar time sales ..bli bbcot free changing table! Dari dulu lg aku aim nk changing table tu..igtkn nnt nk bli kt ikea je..tp dh dpt free ni..yabedabedulah...

Yg lain2..bengkung aku kene bli baru jgk sbb tah kemana aku cmpk yg lama punye..yg xde dlm gmbr ialah bra2 n spentot2 utk maternity..hahaha..xseksi sunggoh nk ditayang!

InshaaAllah ada rezekiNya utk setiap anak2 nikan..sikit2lah kami beli nnt :) senang sket bile dh tau gender bb ;) geng kakak Maryam..sonok dia xabis2 nk nyanyi lagu "Do u wanna build a snowman" dgn adek nnt katenye..kih3...inshaaAllah. ..


10 comments:

mummy_ayu said...

kejab jer kan dah 28 minggu... :-) seronoknya shopping brg baby

Nad MamaZN said...

bestnya! geng kakak maryam plak tu ye..sonok kakak :)
take care!

Nurzakiah Hanum said...

CEPATNYA MASA BERLALU

mama tisya said...

sure maryam teruja tu sbb ada geng die

IntaNBerliaN said...

wah seronok kak maryam nak dpt geng yer.. hihii doakan saya baby boy ek.. nak bg geng dgn bapak dorg ni pulak.. hahhaha

Lily@MamaZaraZareef said...

alahaiii..kite yg dah 34 minggu ni pon lom settle persiapan bby,,huhuhu...kali ni slow btol ..sian bby..nway, syoklah maryam dpt geng ye..kakak zara juga leleh air liur nk dpt geng mekap2...hakhakhakhak

~ana~ said...

waaa...seronok nya maryam ada kawan....:)....take care zet..

~ana~ said...

waaa...seronok nya maryam ada kawan....:)....take care zet..

MaMa CyDa said...

bestnya dpt gegul lagik ... yeayyyy harap2 kak dot pon dpt gegul gak nih .. pastuh leh tutup kedai. 2 pasang sudaaaa ^_^

Afne said...

Kejap je zet aku rasa mcm br je tau ko ngandung. Moga semuanya slmt yea.