Wednesday, April 15, 2015

Dugaan handbag hilang dalam surau Shell Sg Besi

salam :)

Kejadian yg hampir2 buat aku pengsan, pitam etc ..berlaku btol2 sehari sebelum aku nk ltk tudung2 instant shawl ByMarleia & Zeta En Rawdah kat butik Hijrah Couture kawan aku .. mmg hampir2 x jadi nk berniaga esoknye T_T sbb xde duit/handbag/wallet /ic dan segala2 bende penting dlm hbag tu..

dah nk sebulan baru rasa nk share kt blog nih..lamer x updet blog..mmg ghinduu..tp xdan lah..citernye cenggini, blk dr opis ptg tu aku trus nk g bli brg2 utk tudung2 aku mcm hanger kecik, rail etc..mmg dlm otak ni pikir mcm2 dan listing mcm2 non stop. until aku sedar aku blm zohor lg dah nk pukul 4 ptg mase tu..so mcm biasa aku stop kt surau Shell Sg Besi (yg sblh Novelle Hotel) tu..lps solat aku sorg2 je mase tu, yg aku igt aku asek pikir nk off kipas dlm surau tu supaya letrik x bazir ..elok je aku trus masuk kete , stat engine dan drive smpi Warta Bangi...YERRR, Warta Bangi dah aku smpi...nk kuar kete, raba2 kt bwh seat ..aik, mana handbag ??!! trus darah & jantung rasa benti berdegup..stat blk engine nk patah balik ke Sg Besi T___T ..pd mase yg sama trus kol hubby, google balik doa barang yg hilang yg aku penah amalkan 2-3x aritu (mase cari IC & wallet hilang kt Manjaku , Bandar Baru Bangi semua jumpa balik, alhamdulillah) ...and yes, aku nangis2 dlm kete, doa kt Allah agar kasihanilah aku T____T ..berserah kt Allah 500% ..dan perlahan2 aku mcm redha & rasa mcm ajaiblah klu jmpe handbag tu balik , tanpa ade duit2 diambil ..aku berhrp sgt, klu nk amik duit amiklah..tggalkan ic, ic anak2, kad2 penting dlm tu..

sampai2 je Shell tu trus aku larik masuk surau and nmpk ramaii btol wanita2 solat kt situ..terdetik dlm hati aku, adehh...mmg xdela handbag nih T____T ..tibe2 terdgr mr apai panggil aku, dan aku nmpk dia sambil die gendong handbag aku ..Allahuakbar...Alhamdulillah2x! trus meluru je aku kt apai .. rase nk pelok je kt situ tp maluuu auww..hik3..rupe2nye ade sorg aunty ni jmpe dlm surau..trus dia bwk handbag tu ke kaunter dlm shell tu suruh staff shell tu simpankan ..baiknye aunty tuuu...huhu..dan aku & apai dpt berjumpa dan berkenalan dgn aunty tu & husband dia...diorg stop solat kt situ jugak...aunty tu masuk surau terkejut tgk handbag aku terloponggg je bwh kipas ..huhu..die x bukak pon trus bwk g jmpe staff shell...aku bersyukur sgt2 adelg (ramai sebenanye) manusia yg jujur & baik keliling kami..borak punye borak..laa org Bangi jugak...bekas jiran maksedara apai rupenye..happy btol aunty & uncle tu jmpe kitorg sebab diorg mmg baik dgn maksedare apai tu..

aku mcm blur2 lagi sbb penat nangis dlm kete ..apai trus bagi sehelai tudung baru (yg aku nk jual esok) kt aunty tu..aunty tu mcm xnk amik tp aku paksa die amik sbb nk ckp terima kasih sgt2 kt dia...alhamdulillah aunty tu amik dgn happynye dan die tibe2 touching sambil peluk aku...alahaiiii 

inilah citernye dugaan kecil yg Allah bg peringatan kt aku..rasa syukur, insaf, kerdil sgt diri nih...x terusik apa2 pon brg2 dlm tu..utk aku yg slalu sgt cuai nih, sentiasa beringatlah Zety oiiii...dan aku nk share lah jugak doa yg aku amalkan tu..inshaAllah, klu ade rezeki lg mmg jmpe lah semula ..klu x redha dan redha...adelah Allah nk ingatkan kite :)




9 comments:

Nad MamaZN said...

alhamdulillah.. jumpa balik jugak walau dah sampai warta bangi tu.. mmg rezki zt la tu..
mcm kami, mmg takde rezki.. ada la Allah nak tunjukkan sesuatu pd kami tu.. in shaa Allah kami redha, baru rasa tenang..
tq jugak sbb share doa tu zt :)

mama tisya said...

nasibaik ada org yg masih baik ati kn..rezeki ko dpt blk hbag tu...bole bygkn ko tgh nangis tu

Wan Amira Wan Salleh said...

Alhamdulillah. sebab u niat baik, Allah balaskan yang baik

Sha Salleh said...

baca tajuk suspen gila, nak tau ending jumpa ke tidak. hehe.. alhamdulillah. dapat balik handbag tu. Nasib baik masih ada yang jujur dan prihatin, tidak mengambil kesempatan atas kesusahan orang lain.

PENGALAMAN 7 TAHUN MENDERITA MASALAH KULIT

ayu Ismail said...

Alhamdulilah..akak pun suspen jumpa ke x handbg tu..

ayu Ismail said...

Alhamdulilah..akak pun suspen jumpa ke x handbg tu..

Nana said...

allah aku baca ni sebak rasa
baik nye makcik tu..
susah nak jumpe org yg jujur cam tu skang
kakak aku solat kt petronas semenyih org buka pintu surau bawa parang suruh bagi beg gile! last2 dapat tangkap

zety said...

tq semua..tq sgt2..saye share doa tu kot2 blh gune nnt..ye btol..Allah masih bagi peluang kt saya yg kerdil nih..huhu,have to be very2 careful after this

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI