Monday, January 31, 2011

potty train Umar

assalamualaikum wbr =)

cuti kalini mmg aim aku utk potty train Umar..mmg kene byk2 sabar..pantang tanye nk g toilet shi-shi ..asik jwb dgn marah2, " belom keluar lagila ma!" sebab mmg byk2 kali aku tnye..

day 1 - siang sahaja
- berjaya sampai pukul 4 ptg, sebab pastu kitorg kuar g KL
- poo poo blm berjaya lagi

arini day 2 - dah 2 kali terkucil kt lantai,bile tanye kenape x ckp mama? Umar sengih je..adoii..tangan aku ni mcm ringannnnn je nk pap die,tp xsampai hati plak..


Umar, u can dear!! mama also can lap lantai spjg hari =(

p/s: sape penah beli training pant? die camne ek? x leaking mcm suar bese ke ape?


Sunday, January 30, 2011

Bila seorang guru bersara..

assalamualaikum wbr =)

entry arini khas utk mak tersayang..cikgu Masilah..birthday mak 4hb Feb ni nnt, genaplah umur mak 56 tahun..dan juga genaplah 32 tahun mak menabur jasa menjadi guru..last day mak bertugas di sekolah ari Jumaat lepas.. cikgu2,PIBG,PPD,anak2 murid buat majlis khas persaraan utk mak ..
semalam tdo umah mak, mak bercerite ttg majlis persaraan tu..mak kater, pandai cikgu2 tu sumer sorok dari mak, mak mmg xtau aper2..kire surprise la..mak citer, mak sampai2 sekolah je 'disorokkan' dgn cikgu2 utk disiap2kan, dan dimekap..mak kater, korang jgn buat muke saya mcm tokong cine ye..
then satu skolah berkumpul utk sesi ucapan, mak kater..yg kelakonye sumer cikgu pakat nangis berhenggoi2..mak x nangis2! mak kater, malu jugak mak nih..puas nk kuarkan air mate ..bukan x sedih, tapi ntahlah...buat2 pinjam tisu pon x menjadik jugak ;D

rupenye, ade tempah pelamin khas utk mak, dah mcm pengantin baru! sesi bagi2 hadiah pon bermula..mak kater, yg paling mak x sangke, sekolah adiahkan mak sebentuk cincin berlian, siap disarungkan ke jari atas pelamin! aku dah gelak berdekah2 dgr mak citer..aku pon tgkla sumer adiah2 yg mak dapat..senyum sorang2 aku..betapelah sekolah menghargai mak..blm penah lg aku tgk adiah2 mcm ni sekali seorang cikgu dapat..antaranya ;

- cincin berlian
- jam tangan Fossil (aku pon nan ado ;p)
- Al Quran dgn rehal yg ditempah
- flower bouquette
- selendang ala2 ratu cantik tu, tertulis perkataan Srikandi Sejati (Sejati = sekolah Jalan Tiga)
- mcm2 lagilah..

aku x amik gamba, mak kate, xyahlah ko uplod kt internet..segan mak..alahaiii...pemalu pulak mak aku sorg nih ;p (mcm tau2 je anak die blogger )

aku tumpang gembire sgt2 utk mak..rasenye, bukanlah adiah2 tu yg dicari ..x cukup pon adiah2 tu rasenye dgn jasa mak sbg cikgu selama nih..tapi cara sekolah hargai mak, buat aku rase tersentuh & bangga...sebab..mak cikgu kesayangan mereka..selama mak bertugas kt situ, mcm2 anugerah sekolah tu dapat..sekarang ni, yg latest, Sekolah Jalan Tiga Bandar Baru Bangi adalah salah satu dari Sekolah Berprestasi Tinggi kt Malaysia nih..

Alhamdulillah..mak masih dipanjangkan umur dan sehat tubuh badan untuk rasa majlis persaraan mak..dari anak2 mak..tunggulah 4hb nnt ye,kite celebrate sekali birthday mak ..Umar & Maryam akan nyanyikan lagu Allah Selamatkan kamu secara berduet ye ;)..luv u mak!! semoga Allah melimpahkan rahmat dan kebahgiaan utk mak..

Friday, January 28, 2011

SaLe AwaL TahuN 2011 !!

assalamualaikum wbr =)

lame x update blog babyshop aku tuh..arini alhamdulillah ade pengumuman sket..sempena sekembalinya blog zhbabyshop, aku buat sale awal tahun untuk sumer pembaca/ kwn2/pelanggan setia/silent reader..sape2 minat nk jadi agen blh tgk harga wholesale yg aku offer tu..syaratnye senang je, pembelian min RM 150.00 sahaja automatik trus dikire harga wholesale..terima kasih atas sokongan anda ;)

klik banner kt bwh ni utk tgk update terbaru




Thursday, January 27, 2011

nak cuti seminggu !!!!

assalamualaikum wbr =)

eeii, seronoknye nk cuti seminggu !!!! arini klas abis kol 12, dan apelagiiiiiii.... >p hahahaahaha..
cume..blm ade plan lagi nk g mane, or buat ape..tp yg pasti, cuti tu akan ku fully utilize utk :

1. toilet train Umar !!!!! bersiap sedia dgn mop, kain lap etc.
2. jalan-jalan / celebrate my mom's pencen,heheh..oh cikgu Masilah..sure sekolahmu sedih,hehehe

so far, tu je dulu..tapikan, permulaan yg best utk cuti seminggu kalini bermula ari sabtu, ade 3 jemputan utk birthday party, aqiqah & tahlil fuhhhh..semuanye lunch hour ;)..ok akan cube bahagi2kan masa dgn baik..

ok korang..happy mood today, tentang part time tu, aku accept dah offernye..alhamdulillah $$ yg aku demand tu diorang boleh bagi..heheheh..ttg pembahagian masa, insyaAllah aku tetap akan peruntukkan weekend utk family jugak..maybe ngaja part time tu ari sabtu aku cume gune 2-3 jam sahaja..waktu2 lain, syukurlah uni.college aku nih agak flexi kan..blhla nyelit2 ;)

selamat bercuti seminggu utk kwn2 yg cuti lame..yg cuti kejap2 pon best jugak aper next week keje 3 ari je ;D..

Wednesday, January 26, 2011

korang, jom sama-sama bantu..

xtau nk mule camne..

aku dpt nih dari blog kakyong ..ttg adik Qistina balqis maisarah
kuat betul kakyong blh tepek gambar2 adik tuh..aku? sememangnye aku ni seorang yg x blh tgk keadaan2 camtu..thats y aku xnk jd dokter ..

aku cume mampu tepek gambar ni je..mohon izin lah utk aku kopipes gambar adik nih..citer selanjutnye blhla baca blog kakyong ye..ade rmi lg blogger rasenye citer psl adik nih..kt fb pon ade group utk mmbantu famili nih..moga Allah mudahkan segalanya dan semoga sembuh cpt ye adik qistina..aku mmg x blh nk taip byk2 sgt..sbb..ermm..phm2 jelah..sgt2 sedih,dan airmate aku x tahan2..



bile aku bc ni kan..sebaknye..Allah je la yg tau..ni yg diberitahu melalui blog / fb..ade ramaiiiiiiiii lg sebenanye kt luar sane tu perlu bantuan..klu xdpt bagi $$ , kite doa same2, doa seorang ibu kan makbul ;) ..semoga ringan sedikit beban mereka..


klu nk hulurkan sumbangan, ni detail nye yer ;




AKAUN MAYBANK : 114160850396
NAMA : SITI MAISALMAH BINTI MOHD KAMIL(Ibu kepada Baby Qistina Balqis)
H/P : 017-3476764

belum buat keputusan lagi..

assalamualaikum wbr =)

mase aku taip nih belum dpt confirmation call samada aku betul2 akan accept atau tidak offer ngajar part time tuh..jd aku xnk berharap sgt..Allah sahaja yg tau ketentuan Dia ;)

skg ni aku mcm dlm mood nk mencarik kawan yg dah lame loose contact..blh je aku trus kol umah die & tanye (camne tah blh simpan lak lagi no umah)..tapi mcm segan la plak..hahahaha..bkn aper, cume nk tau kabar baik ke tak..how's life sumer..cume harapan aku semoga kwn aku tu idup aman damai bersama keluarga seperti aku skg, happy with beloved family ;).. las kontek pon back in the year 2003 kot..ade jugak kwn aku tu kol aku tp aku x smpn no. mase tu..

oklah korang..keadaan aku skg ni agak melankolik lah..hm..dgn maryam kurang sehatnyer..tata korang =)

Tuesday, January 25, 2011

video clip anak-anak ku

video clip taken by : papa apai
conductor : mama ety
artists : Umar husayn - nyanyi separuh jalan sbb dah boring dgn lagu tu
Maryam hanina - full of expression & passion ;)

song : The Wheel On The Bus


video


p/s : mama papa sgt bangga pd kamu berdua anak-anak T_T , both of u are our most precious treasures

Monday, January 24, 2011

Memanglah dapat duit lebih, tapi...


assalamualaikum wbr =)

memandangkan aku dah tahap ngantuk dan ankle aku terseliuh tadi (huh, seb bek xde student nmpk i terjelepok ayu ;p) so i cut the story shortlah..

i've got a phone call dari opis lame..offering aku utk buat part time ngajar kt situ..or lebih kepada macam nk mintak tolonglah..sampaikan ketua akademik pon bercakap dgn aku..at first aku mmg rase gembire la kan..tipula x happy..opismate masih igt kite lagi..offer tambah $$$..blh tolong students eceh, cam baek ;p ..rase mcm diri ni dihargai la jugak wpon dah x kt situ..sebab tgalkan belang & reputasi yg baguih xlah bagus sgt ponn ;p

sape x nak kan tambah $$$ lebih buat part time ngajar, x kaco pon keje aku kt kolej baru nih sbb aku akan buat weekend..ngajo pon sonang mcm ABC je..tapikan..cume ade beberapa isu yg perlu aku timbang balik pukal sumer..antaranye ;

1. aku dulu pantang org usik sabtu ahad aku sbb mase tu aku mmg peruntukkan utk family
2. sempat ke aku nk setelkan tesis??
3. nanti klu aku penat aku akan cpt baran?marah2? carik mangse utk marah??
4. aaa blm pikir lagi isu ke 4 dan seterusnye..

memang betul good money aku akan dapat ..bersesuaianlah dgn tema azam aku 2011 aku nk savings byk..dpt duit lebih..dan honestly aku mmg pnh pikir utk buat part time kt opis lame aku dgn berharap diorg blm lg carik lecturer yg akan ganti aku, and it was true!!! rase mcm my prayers are answered by Him, alhamdulillah..

cume tulah..mcm2 plak pikir..tapi bile buat calculation baper aku blh dpt senyum sorang2 dah mcm org giler, ngeh3...ya Allah..bimbinglah hatiku utk membuat keputusan yg betul..kalau nk carik duit utk anak2, utk family, utk tabung cuti, utk savings lebih mmg aku akan grab je peluang tuh..bukanlah skg ni pon aku xde support dari segi financial..so far syukur sgt2 hubbyku apai mmg pencarik rezeki utama famili..mmg 2 bijik kete apaiku yg setelkan bulan2..aku tolong cover time waktu2 tercepit gitu..time payment die sangkut ke .. mmg syukur sgt dgn kesederhanaan kami..jadi bile peluang dtg tergolek2, kenyit2 mate kt aku..uishhhh...if i am ready to grab it, aku mmg kene prepare mental & fizikal lah..

p/s: entry kategori apekah ini? dalam dilema? luahan? heheheh

Sunday, January 23, 2011

tiga hari straight bangun awal ;(

assalamualaikum wbr =) entry fresh pagi senin..cewahhh..
bkn aper, baru dpt lecture schedule yang baru..umang aiii..isnin sampai rabu tiap2 ari klas stat kol 8.30 pagi!!! adehhh..kene bgn awal la cenggini sbb sebelum nih boleh melingkor2 atas katil ;p seb bek ade 1 kelas yg akan end up minggu depan so, ari selase blhla dtg lenggang kangkong.. x saba nih nk tgu raye cine, kolej aku tutup 4 ari, 31hb isnin kolej x tutup tapi klu rase nk cuti kenela apply dan ganti kelas..hmm..tgh pikir nih nk apply ke tak..klu apply seminggu straight cuti..kedengaran sgt best!!

oklah korang..selamat bekerja dengan ikhlasss ;)

p/s : senang giler datuk chong wei menang badminton tadik! double thumbs up for Msia!!!

*****nanti i ngensot2 yer 80km/sejam ke blog uols *****

Friday, January 21, 2011

Nak menang RM 150,000??


assalamualaikum wbr =)

aku mmg tabiklah kt org2 mcm ni..x penah putus asa utk mencube, mencube dan trus mencube..nak kategorikan mcm scam pon ye jugak nih..



sape penah dpt envelope dari Reader's Digest atau tgk envelope mcm kt atas tu ? siap bagi kunci replika kete nih!! tapi, kene subscribes dulu bayar RM 148 utk setahun .. apekah?? nak bagi cakap la nak bagi..ini kene subscribelah setahun..aku rasela kan..mmg penipu besor la diorg nih..jahat..jahat...


p/s: nothing in d world is free..melainkan klu join CGL dlm blog,hahahaha (tu pon kdg ade gak yg kene purchase dr kedai online nye)

Thursday, January 20, 2011

BE baru dari DIGi dan bonamana

assalamualaikum wbr =)

sambil taip ni muke senyum sbb baru pas jmpe lecturer aku kt ukm tadik..nmpk la sket cahaya di hujung terowong, ececehh..

smlm cuti ade gak BW sket2, wpon ngensot2 dlm kadar yg agak laju..hahaha, farra,awak plak skg asek mengensot ye ;p..ade gak kwn2 yg citer dpt BE baru..me too =)..yg bestnyer ramai jugak dpt BE dari Digi smlm ..agaknye orang kuning tu baru blk bt caves kot..dan 3 BE aku skg ni same mcm nana gak , alhamdulillah..tq nuff2!

tau x lagu bonamana yg korean group tu? super junior . selama ni aku dgr kt radio, puas dok pikir, " napela pasang lagu ke**ng nih? glemer lak tuh..sapela yg request..sbb aku dgr bait-bait lirik die, siyes mcm tamil! sekali korea daaaaa..pastu aku pon tgk2 lah video clip diorg nih, alamak aihh..jambu2 lak mamat korea ni..pandai narik plak tuh..pehh..kalau aku masih di skolah menengah ni mmg jadik pujaan nih! hahahaha


Wednesday, January 19, 2011

baru balik dari batu caves...

assalamualaikum wbr =)

aku baru blk dr batu caves ni haa..gile ramai btol orang..ceh, nk nipu pon agak2 la zety..xde keje nk dtg situ weh..so arini mmg just dok kt umah..igtkan nk jugakla bace & buat draft utk nk present depan lecturer supervisor aku..tapi hmm..ntahlah...kurang berkualiti je selagi budak2 ni blm tdo ..aku akui,penat..mmg penat..apetahlg yg surirumah tu kan..xpelah..bkn aku x bersyukur budak2 dua org tu larik sane sini,jerit sane sini,gigit perot,tolak melambung sumer..tu tandenye anak2 aku sehat...cume ..if only they can understand their mama T_T..or atleast diam sejenak mcm gamba kt bwh nih =)

- cheeky maryam!

- umar sayang nk mkn cpt2 eskrem die

- comot, adek amik tisu

-bkn lap mulut die tapi mulut abang

hanya 7 minit sahaja diam dgn toma'ninahnye ngadap eskrem..pastu start balikk T_T

- nak camera!!!!!!

Tuesday, January 18, 2011

~Tomyam ngangKUNG ku~

assalamualaikum wbr =)

alkesah malam tadi malas nk kuar makan sbb nk tgk dvd citer Ngangkung. yer,yer, mmg ketinggalan, org len dah lame tgk, tapi aku dh tgk citer HKLBR okeh? phm x shotfom tu??
jadi kate ala2 nk kurgkan pengambilan nasik waktu malam, so aku belek2 kabinet ade mihun cap bintang, aku bukak peti ais nmpk serai, aku jenguk kt tmpt bawang ade daun limau purut..bukak drawer kecik nmpk pes tomyam adabi,apelagiiii...mcm iron chef la aku tung tang tung tang kt dapor..

capak udang 3 ekor dgn fish cake aje..

nk kasik kuah pekat, letak sket susu cair (atau sape suke santan letakla santan)

xblh nk depend sgt dgn pes tomyam kung adabi tuh..agak tahape2 rasenye klu x alter..so pandai2la agak nk buh gula sket, buh pati ayam knorr sket = sedaaaaaaap ditekak ku..

- udang 3 ekor dah ilang

sekian resepi tomyam citer ngangKUNG yg kurang best banding dgn citer HKLBR =)

Monday, January 17, 2011

selepas seminggu rawatan ;)

assalamualaikum wbr =)

kalini btol2 letak punyer..haaa..amacam, jauh panggang dari api nk compare dgn jolie tuh,hahahaa..x bwk kamera lah, just amik gune webcam je ni..ehh,mcm nk tayang tudung pon ye jugak nih ;p

ok, klu dlm hati korang kate, " x nmpk licin pon..x mcm kulit telur pon..x gebu pon.." as i mentioned in previous n3, tidakla trus licin..sabar itu separuh dr iman ye kwn2..aku masih kene workout sendiri dgn jage pemakanan esp part oil cyst tuh..melainkan aku pegi jmpe dr pakar kulit pulak, buat laser2 gitu..haaaaa...alang2 suntikla sini skit..sane skit..hahahahaha ;p



p/s : oh ye, aku mmg ade taik lalat bwh mate ye..jgn kate tu bintik2 itam plak ;D

Sunday, January 16, 2011

lunch hanya dengan oat krunch munchy's

assalamualaikum wbr =)

amboi2..betul ke lunch aku nih? biar betul kan...hhehehe..projek quaker oat dah stat mgu lps, syukurlah blh telan jugak..sebabnye aku bli yg 3 in 1 tu..perisa creamy vanilla..haaaa tak ke sedap tu?? ala2 feeling mkn eskrem vanilla * tipu ;p . quaker oat tu utk brekfes aku lah..tp xlah ari2,muntah ijau jugakkan..aku selang selilah..pagi ahad kt umah mak aku ade plak nasik lemak kan..tp half je i counsumed..half je...heheheh

weekend mmg aku x onlinelah..nk kosentrate pd famili ..hahahahahaa..konon..xlah, line streamyx napetah, ujan ribut sumer melanda..jadinye, seb bek citer sabtu ahad xde yg interesting sgt ;D..kalau ade mmg aku karang gune microsoft word dulu! poyo kan ..

oklah,sebenanye ape aku nk bebel pon aku xigt..cume rase rindula jugak pada kamu, kamu dan kamu..hehehe..yg membace blog nilah..will BW wpon terpakse mengensot2 ke blog korang ! daaaa...

p/s: jap g nk g lunch, oat krunch tu mcm x jalan jer ;(

Thursday, January 13, 2011

Bile student bagi coklat free ;)


assalamualaikum wbr =)

pagi tadikan, ade student dtg jmpe aku, sambil2 menyuarakan masalah asgnmnt dan bukan meluahkan perasaan ;p ..pastu die bagi coklat sneakers ni, rege pon ade lagi ha..hehehe, aku siap cakap," Dont bribe me .." hahahahaa..tp aku amik gaklah sbb die kate ikhlas dan nk time kasih kt aku sbb ajor die..



sape x suke kan klu dpt gift camni? x kirelah kecik beso, makanan ke..ape2 jelah, mesti hati kite girang..samelah mcm klu join CGL sumer tukan..hehe

yg sonok jd lecturer ni tulah, ade je student ni kasik mcm2..aku tgh tgu kot2 dpt kain sari pure dr India nih,haaaaa...kih3..tp part yg x sonok bykkk jee..beselah, cabaran di tmpt keje..sumer org hadapinye...so, enjoy ur weekend!

Wednesday, January 12, 2011

wajahku sebelum dan selepas treatment


assalamualaikum wbr =)



alhamdulillah, rupenye rawatan yg aku buat tuh adalah di jalan yg benar,hahahaha
nk tgk muke sebelum dan selepas? oh, sblm tu mayb ade yg konpius treatmnt ape yg aku buat heboh sekampong nih? aku ade skintag & oil cyst tu kt area muka esp kt mata, jadi aku nk kurangkan lah bende2 tu..ade yg blh remove trus mcm skin tag tu, tapi yg oil cyst tu cume blh kurangkan je..cara terbaik ialah kawal makanan berminyak..ari2 telan la quaker oat mmg blh cpt slim + kurangkan minyak tu..haaa..pakej kurus kan badan sekali ;p

oklah, ni gamba sebelum, aku crop bhgn mata je..sorila klu x clear sgt, payah2 benor korang imagine jelah , ahaks..yg aku bulatkan tu antara area yg ade skintag + oil cyst tu




dan arini setelah genap 6 hari..hasilnya aku puas hatilah..wpon xdpt nk remove sumer, sbb klu 1st time buat treatment xblh nk buat sumer..sakit woooo..atleast yg obvious tu blhla..

dan wajah selepas rawatan itu

;
;
;
;
;
;
;

;
;
;
;
;
;

;
;
;
;

;
;
;
;
;
;
;

;
;
;
;
;
;
;
;
;
;

;

;

;
;
;
;
;
;
;
;


;
;
;
;
;
;
;
;
;

;
;
;
;
;
;

;
;
;
;
;
;
;
drum roll plsss


;
;
;
;
;

;;
;
;
;
;
;
;
;
;

;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;

;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;;
;
;
;
;
;



HOI!!!!! hahahahaha..pasan la weh...actually kan, aku segan nk letak pic sebenar, jgn mare eeehhh..nanti aku letak jugak..pas btol2 konfiden ;)

ade yg tanye baper rege pakej ni, ok, pakej ni RM 150.00 tapi, disebabkan lepas buat treatment tu muke kite akan bengkak2 dan ade scar tau..jadi kene gune produk dielah stended la kan utk kurangkan dan hilangkan scar tu..kurangkan black head, white head sumerlah!..jadi aku beli 2 produk..so total yg aku bayar ialah RM 150 + 45 + 45 = haa, baper? RM 240..pastu ngade2 reg membership skali rm 50 seumur idup, so pasni beli produk dpt less & benefits la..jadi rabak poket aku kene bayar RM 290..sekian maceh laporan dari customer Bio Pearl =

Monday, January 10, 2011

hadiah kakyong dan planner free dari ana ;)

assalamualaikum wbr =)



Alhamdulillah, tekaan ikan lampam ku betul,hehehe, ade 3 orang pemenang Teka Ikan kakyong nih, aku slh sorang..adiahnye..tersenyum aku tau..customize signature ..yeay!! maceh very2 much kakyong, seb bek kakyong alert btau kt aku,hehehe...sori kak,sejak isnin lepas mmg agak bz sket nk BW

pastu



yeay..planner 2011 dari kwn blogger ana..maceh byk2 ye ana..susah2 jer poskan bagai..hargai sgt ;)

oklah, both gift really made my day ..aku dh stat klas ni nk BW pon mane yg smpt je..apepon, aku agak happy skg ni sbb treatment kt muke aku ni mcm beransur baiklah..idakle trus licin kebabom muke aku nih..tp atleast, rase gundah gulana aku sudah berkurang..tgk cermin senyum sorang..ececehh, mcm pantun plak ;p..nanti klu x malu aku share la muke tu sket..jgn expect mcm angelina jolie tau ;p

Sunday, January 9, 2011

AJL 25 kt tv3 dah mcm pentomen kt skolah ;p

assalamualaikum wbr =)

heheh, tajuk kt atas tu aku quote dari status fb kwn aku..gelak sorg aku bace..pastu pikir2..aahlah betul gak die ckp tuh, ade sesetgh artis yg buat per4mnce mlm ni dah mcm persmbahan pentomin kt skolah, ahaks !

tapi yg faizal tahir tu dok menyelam kt aquarium die tu mmg aku tabiklah..lain dr yg lain..klu artis pompuan,ade ke yg sanggop ilang mekap?

apepon..tahniah utk ana rafali..bolot sumer tuh..tapi cume persembahan die agak kalut sket kot (sebenonye aku xphm pon jln citer die ;p)..xkesahlah kan, dah menang dah pon..

persembahan las skali buat aku terpaku tgk ziana zain sore masih mcm dulu, gile tarikkk..pastu siti nurhaliza mmg siyes aku suke sgt persembahan die!! so alive! oh ye, aku puji ni aku bknlah peminat tegar die cume mmg aku puji la per4mance die..yg diva lg 1 tu?? hehehehe..mayb sbb bkn zaman aku jd aku rase cam bese je lah tgk..cume lebih fokus pada rupe bentuk muke kot ;p

oklah, tu je ulasan xbertauliah dari aku utk malam ahad ni..nk tdo dah, esok dan seterusnye student dah balik dr cuti dan stat kelas..arghh!! nape korang x cuti 3 bulan hah?!!!!!

Saturday, January 8, 2011

Akhirnya akur kene buat treatment +_+

assalamualaikum wbr =)

aku ade update kt fb ttg nk buat treatment ni..jumaat lepas..ade gak kwn2 yg tnye & concern kt aku, tanye nk buat treatment ape..hehehe..tibe2 je kan..alkesahnye..dari tahun lepas aku dah buat appointmnt dgn tempat nih..tapi..cam beselah..asek tertangguh2 smpi aku lupe pdhal dah byr booking..



dan akhirnya jumaat lepas,aku pegi ..lepas berfikir2..menimbang2..dok belek2...haihh..xblh jadik nih..mmg kene pegi jugak! nak tau rawatan ape aku buat? yang pasti rawatan ni xde kaitan dengan rahim aku atau saket puan ape2,hahahaha

korang tau tak oil cyst, x pon skin tag ?yg kdg2 ade kt kulit mate tu..atas mate..bwh mate..meh letak gamba meh

..ish, nk pengsan lak tgk gamba2 kt internet nilah, taipnye betul dah,kuar gambar sumer yg scary2..eeeiii..so letak jelah prntscn website BioPearl nih..




haaa..aku buat rawatan utk remove bende2 yg xdiingini kt muke ni mc skin tag, oil cyst..hmm..kolestrol tinggi nih..aku tau...dulu time kurus2..mase anak dare x timbul, skg ni mcm makin byk pulak...kurang keyakinan diri aku tau..jadi aku amik keputusan, sblm melarat larat..baiklah aku amik treatment dari Bio Pearl nih..seigt aku, dulu duta bio pearl ni ustazah Bahyah..skg die pon dah ade produk sendiri kan..nape percaye sgt dgn Bio pearl ni? entahlah..nk kate aku percaye 100% tu xlah..tp aku fikir2..sekurang2nye cube dulu,..siyesly mmg gamble gak nih, lepas treatment tu aku tgk muke aku..ya Allah..cam nk nangis pon ye..time buat treatmnt tu? lagilahhh...bkn rase mcm gigit semut lg dah, mcm bapak kerengga gigit muke aku!

huhu..aku ade amik gamba muke pas treatmnt tu..xpelah..simpan dulu..buat kenangan..or utk prove..hehehe..tapi, pas treatmnt tu aku kene pki produk die lah..utk ilangkan scar dan pulihkan balik luke2 tu..ishk2..pandai diorg niage nih..beselah..tapi xlah smpi aku rase tertipu, yg si gadis rawat aku tu tanye aku dulu kalau2 nk tambah caj..xde paksaan..skg ni aku kene disiplin pki 2 produk utk pulihkan balik muke aku tuh..mmgla xdpt nk remove sumer, tapi dpt remove yg obvious pon aku syukur dah..aku dinasihatkan jage makan,elakkan yg berminyak2 nih..huhu..baiklah..quaker oat,here mama come v(+_+)

so skg ni, muke aku dlm keadaan yg agak x senonoh..siyes, ala2 mcm mini cikenpox pon ader gak..bayangkan klu tibe2 makin teruk ?? OH NO!!!!! ya Allah..selamatkan lah hambaMu ini =((
mintak jauhlahhh..xper,aku percaye gaklah dgn produk Bio pearl nih..insyaAllah..insyaAllah..adoii takutnyeeeeee

jadi anda2 yg membace nih,hrp2 doakan la ye agar treatment yg aku pilih ni di jalan yg benar,huhu..so far arini baru nak masuk ari ke 2..dah x rase sgt bengkak2 kt muke nih..cume skg dok tgh pikir kelas aku ari isnin nnt..huk3...

Friday, January 7, 2011

OK, 2+2 tiket wayang aku bagi pada...

hahahaha, kelako lah , nak bagi tiket wyg entri up byk2 kali ;p

ok, so the 2 tickets are now errynn aka mamatisya's !!!!

sorry nana, ko lmbt kurang dr 5 saat je..xper, nnt klu ade lg,insyaAllah aku bagi..hahahaha

haaaa..kalau dah namenye rezeki tu..xkemane ye tak..sekali manggaAd ni emel aku lagi ade tiket extra lagi..so...aku decide nk bagi nama Nana la kan..since die blogger ke 2 yg komen nak tiket free tuh..so, selamat bertgk wyg ye korangg..jgn lupaa..collect tiket kt kaunter Utusan / ManggaAd kt area tgv klcc tu..show pkl 9 malam..jgn lambat yeee...enjoyyyyy!!!

OK, KALINI NAK BAGI 2 TIKET WAYANG, SAPA NAK?

*copypaste dari emel aku

Hi,

Anda boleh menghantar butiran 2 kawan anda untuk 2 tiket ini. Ingat bahawa
tiket-tiket ini adalah di bawah rujukan emel anda "zmarlia@yahoo.com"
apabila kawan anda datang untuk menerima tiket-tiket ini.

Hantarkan butiran untuk setiap tiket kepada kami secepat mungkin.

Terima kasih.

Yang ikhlas,
ManggaAd Team.


ok, so sape yang nak tiket ni tulis kt komen aku ye,

penama tiket 1 :

penama tiket 2 :

kalau ramai maybe kene buat cabutan lah..so sape2 nak 2 tiket wayang filem "FASTER"
cpt2 komen ya sbb aku nak emel detail kt manggaAd ni a.s.a.p !!!

detail spy dibwh :

Pawagam: TGV KLCC
> Tempat: SURIA KLCC, Kuala Lumpur
> Tarikh Tayangan: 10 Jan 2011 (Isnin)
> Masa Tayangan: 9pm

Thursday, January 6, 2011

Menang 2 tiket filem "Faster", tapi nak bagi orang

assalamualaikum wbr =)

penah dgr manggaAd? aritu penah reg pastu ltk iklan die kt blog, pastu blog nih dah jd togel, trus ilang adv tu..lgpon nnt nuff2 kate aku curang pulak ;p..sekali tu dpt emel, die buat contest movie mcm nuff2 tuh..tp xdela soh buat n3 kreatif..simple je, klu nk adiah byk lg mmgla kene buat yg kreatif..so, aku pon ltk je la kt blog lagi satu n3 filem tu..

then, dpt emel dr manggaAd yg aku dpt 2 tiket filem 'Faster' isnin depan 10hb kt TGV , Klcc.
mule2 excited gaklah,pastu aku pikir2 blk, laaaa..camno nk pegi..anak2 nk tgal pon payah..dah malam kan..then ari selasa aku ade klas pagi..hmmm..aku rase,

Aku nak kasik kawan-kawan yang nk 2 tiket Free tu...

tp masalahnye, aku dah emel kt mangga tu, blh x kwn aku yg pegi amik tiket, diorg blm reply lah..klu diorg dah reply & mmg org lain blh amik confirm aku bg kt korang sape yang nak..or else just burn camtu jelah tiket tuh..huhu..

klu mcm nuff2 punye contest tu, blh kan org lain yg amik tiket tu? collect kt wayang kan?

Wednesday, January 5, 2011

assignment for top 10 baby in SYTB contest =)


assalamualaikum wbr =)


tau x what is my 1st impression bile tau yang peserta top 10 in SYTB contest by harlinda kene buat asgmnt spesel ?

i was like

;

;

;

;

the right word for this is " cuak, fobia dan trauma" hahahhaa, over lah..maybe kesan dari contest aritu dari suziey.com & malinasiam.com yg membuatkan peserta sumer naik mengigau2!hahaha..tapi xpelah, asenmennye pon simple je..so here i go..hope u enjoy reading this k lynn ;)


1) APA YANG MENARIK TENTANG BLOG HARLINDA HALIM a.k.a RICH MOM DIARY INI

i bet, sape2 je yang tgk blogtitle lyn ni dah tertarik dgn word "RICH" tuh..mak datin kah? kaye mcm zuckerberg kah? hehehe..same jugaklah mcm aku, setelah bace sket2 aku dapati sesungguhnya this mom memang kaya..kaya dgn kasih sayang utk keluarganya..kaya dengan senyuman..kaya dari segi $ tu aku xtaulah kan..kang die reveal baper savings die kang mengundang bahaye pulak!

then, yang menariknye blog lyn ni ialah..S.M.A.R.T !

S - simple design tapi kemas

M- mommy storytelling yang best!

A - ada anak yang encem & comel si danish tu =)

R- red color banyak ong tau ;), pandai combine color thats y nmpk ceria je blog

T - tak kedekut ilmu..especially ilmu dlm BF, parenting, shawl..hehehe

last but not least, aku suke blog header die, gambar besor2..clear..puas mata memandang !

*mintak izin ye lyn, zety prtsc blog header lyn kt sini..

- see, everywhere can BF whattt, contoh yg baik!! u go momma!!

- see, the encem Danish terletak elokk je dlm sling tu, happy baby!

- and of course, couple yang sgt bahgia..mane suami x happy dpt wife cun mcm lyn ;)


2) APAKAH TOPIK YANG PALING ANDA SUKA BACA DALAM BLOG HARLINDA HALIM a.k.a RICH MOM DIARY


yg aku tick tu aku suke, tapi yg paling suke topik EBM, ni link die

sbb topik tu dekaaatt sgt dihatiku..klu topik BF & breastpump ni mcm dah biasa & byk je artikel kite blh rujuk..tapi bile bace topik EBM ni kan, dalam hati ni slalu kate, " eh eh..samelah kite.." , " ish, byknyeee bekalan die!! semangat balik lah.." ..see, xdela rase mcm kite sorg je kt dunia ni yg ade masalah nk buat bekalan EBM!

pastu lyn ni rajin & sudi layan pertanyaan kwn2 blogger lain..wpon xkenal & xpenah jumpe face-to-face, cara lyn bg jwpn & reply komen2 tu nmpk ikhlas & helpful sgt..keep it up lyn! no wonder y she's been chosen as one of the ambassador of Bling Buubies! hehe, kt bwh ni slh 1 contoh la..see, i give u A+ !


for closing,aku nk bg 1 pantun la kan..to summarise this all,

harlinda halim si empunya blogger,

blog ditulis x jemu membace,

asenmen untuk contest dah setel sooo lega..

semoga diterima entriku seadanya...


*alamak lyn, dah terlebih dr 150 words lah..disqualify ke ni ye? huhu..xpelah, zety buat write up ni pon ikhlas & direct dari hati, xreti dah nk delete yg mane .. hope lyn blh accept la .. ok, gudluck to me & to all top 10 SYTB!! next time buat lg ye lyn ;)

sampai pon adiah saya ;)

assalamualaikum wbr =)

tadaaa!! wpon sampul dah basah kuyup terkene hujan, tp isinye tetap x efek ape2,hehehe..arini posmen bwk 2 adiahlah..agaknye mase die nk bagi tu mesti dlm ati die ckp,

" elleh..x celen nana lagi nih..aritu aku bwk 4 envelope sekali taww.."

hahahahhaa..lawok menjelang maghrib aku nih..x tertanding aku dgn otai2 comper tu ;)

inilah adiah dari GA bellatella (set brooch) dgn luckydraw kak hezesuze (keychain)..maceh organizer! next time pick me again ;p


Monday, January 3, 2011

BE baru dan Maryam in top 10 SYTB ;)



assalamualaikum wbr =)

syukurlah tambah lg 1 BE, xyah buntang2kan mate tgk bape rm dlm tu, xpenting..hahahah..BE baru yg dpt ialah dari Bizzy Body, tmpt utk slimkan badan tu..amboihhh..kemain..perli i ke...hahahaha..apepon tqvm nuff-nuff !

dan juga..tadi dok belek2 blog richmomdiary tgk kt contest Show your teeth baby tuh..alhamdulillah, Maryam dlm top 10 among 100+ contestants..cukup suke dah aku nih..tapi, dpt 1 asenmen la plak dari organizer sblm nk umum pemenang tu..seb bek senang je wpon 150 patah perkataan tu , patah jugaklah otak nk memikirnye ;p..apepon, all d best utk sumer peserta tunjuk gigi ye , yg aku kenal anje aka mama balqis tu, apepon sumer baby yg tunjuk gigi kiut2..x kirelah walau tunjuk sebatang atau 2 batang..all d best sumer & of cos gudluck utk my Maryam (hmm..ntah smpt ke x nk nih nk wat asgmnt)

Kat taman pon nak cium-cium ?

assalamualaikum wbr =)


ni kes panas nih..dahla ramai budak, makbapak orang kt taman permainan nih..selamber dekk je main cium2, pelok2 depan orang..pastu tergelak2 manje mengekek2..panas nih,panas!!

agak2, kalau korang lah lalu lalang or main2 kt sini apela korang nk kater/tegur ye? nk tengok je ke? mmg ramai orang pandang2 dah..tapi masing2 buat dekkk aje..mcm dunia nih diorg yg punye!
paneh..paneh...


sekali dpt gak tangkap gambo diorg ni tgh asyik dok cium2..hehehe
;
;


;
;


;
;


;
;
;


;
;
;


;
;


;
;

;
;


;

;
;

;
;


;
;
;




;

;
;
;


;
;

;
;

;
;
;

;

;
;

;
;

;
;

;

;
;

kemain lagi ye..



siap bunyik2 lagi,,mmuahhh, mmuahhhhh...hik3...


jgn mare aaa..provoke je tuh...ptg ahad smlm kitorg g playground..dah 85x umar asek sebut nk playground je..sekali tu aku tanye," Nak g playground mane? "..Umar jawab," kat Giant.." kahhhhh..tepok dahi aku! sian anak2 mama..korang igt playground dlm mall aje ye..oklah, layan jelah gambar2 ni ..

tadaaa..rambut Umar yg baruuu


mama amik peluang panjat sekali ;p


adegan cium2 lagi,hahahah

Sunday, January 2, 2011

arini sumer orang bz,aku pon bz gak..

assalamualaikum wnr =)

apeke tajuk ntah aku nih..arini most of my frens dah hantar anak2 g skul..aku plak, anta diri sendiri g skul,hahaha..jap g nk byr yuran ukm master aku tuh..hmm..nk ngadu sket nih..mcm x patut je yuran sem nih sbb aku punye courses sumer dah abis..mmg betol2 tulis & anta tesis je..tapi..yuran tetap RM 1 k++ tau..eiiii..geram pon ader..mcm same jer kalau kite amik courses byk2 pon xper! tapiii..nehi,nehi,aku x kose sajer2 nk amik klas aper2..x de mase okeh! i bz! hahahaha..xpelah..redha jelah..asal abisss...

nk citer psl skolah anak,anak2 aku esp Umar mmg kitorg x anta mane2 lagi..aritu ade gak dok pikir2, riki2 mane skolah..to name a few like Smart Reader, Genius aulad, Qdees, CIC bykkk lagilah..yg aku listkan tu yg ala2 glam gituu..ade namelah kan..dan of cos yuran nye pon silap2 same dengan yuran master mak ko ni hah! hahaha..tapiii..setelah kitorg bermesyuarat tingkap, kitorg decide utk hantar Umar join class weekend ataupun playschool/playgroup sahaja..hehehe..nnt bulan 12 tahun ni insyaAllah kami registerkan Umar ke skul..

tepuk dada tanye selera..masing2 ade pendapat masing2..mmg ada bagusnye pon hantar anak skolah seawal umur..cume kami je blm anta lagi..ehh..sedey pulak..lek la zety..idaknye Umar tu ketinggalan..nnt ko ajarlah add maths trus,kah3x!

oklah..byk keje nk setel arini kt opis, dahla dtg opis lambatt..i masak okeh, mama & isteri yg baek azam taon baru nih..jap g nk bace korangnye n3 pulak, come back to school anak2!!!!

Saturday, January 1, 2011

makan di Red WOk, Bangi

assalamualaikum wbr..

not purposely had dinner semate2 nk clbrt thn 2011..tapi..terkeluar dgn family..dan terpergi kedai makan..dan terorder lah ;D..pusing2 kt bdr baru bangi, kitorg decide nk try Red Wok kt sect 7..selama ni dgr2 citer je..so nk lah mencube sendiri kan..

kitorg x pilih utk bersteam boat ..sbb..dah lapor..kalo lapor..pastu nk bersteam boat..ilang stim aku nk makan,hahahahaha..jadi ala carte lagi senang!

aku mmg puji servis die..punyelah ramai org..rasenye skett lg nk full house, tp servis cpt betol! ape yg kitorg order? alahai..maapla ye..kamera x bwk~as usual~ jadi hp apai lah yg jd mangse..gamba air minum,ABC,eskrem x amik..mulakan dengan starter ;

name cine luper,name melayu kuih udang ;), sedapp..gebu2 gitu..kaya dgn rase udang!



main dishes;
chicken lemon, sayur campur, telor masak wa-sula-lupa-nama-lu..hahahaha


ikan siakap stim masak tauhu asam


overall..aku kasik 5.5/5 star! terlebih 0.5 lagi...sebab..aku rase bil kitorg nih mmg agak murah compare dgn restoren lain! pastu tokey die dtg sambil kire meja keuntungan hahahaha kt meja kitorg tanye sedap ke tak..ok ke tak makanan..baguihla uncle nih..uncle kene menten aaaa..biar byk untung,manyak ong la lestolen ini..alhamdulillah..hehehehe, die cine muslim daaaaa ;)