Wednesday, June 30, 2010

saya bukan perfect mama =]

slm wbr =)


akhirnya, lagi bbrp hari Maryam nk msk 7bln, gigi bwh die dah kelihatan..nmpk dah line putih 2 jalur dan kasar2 mcm kertas pasir..sape btau aku..bbsitter jugak yg btau dan nmpk dulu..same jugak mcm mase Maryam jatuh katil aku igt kepale yg kene, rupe2nye blkg bibir die ade darah beku..sape yg btau aku..bbsitter jugak..pastu aku pasan Maryam klu tdo mesti carik bucu bantal atau kain die gentel2..sape yg btau aku..bbsitter kate mmg die tdo camtu..huwaaaa!!! cam mama yg looser je aku nih (T_T) ..

tp aku menang satulah..Maryam sebut "mam..maa.." aku dgr dulu, hahahaha..psikokan, dgn bbsitter pon nk rebut..mestilah..emo tau klu bab2 berkaitan dgn anak nih..rase kecikkkk je ati klu org kate ape2 psl anak kitekan..thats y aku mmg x akan tegur/kritik ape2 ttg anak2 org ke, kwn aku ke, sedare aku ke..contoh ayat," eh eh..kecik ye anak awak nih, anak saye besar sket.." or ," eeeeii debablah budak nih.." or," anak2 i dulu x mcm nih..pot pet pot pet.." arghhh...x suke tau! xsuke! sbb aku xsuke nk dgr komen2 x membina mcm tu, pandailah mak ayah masing2 bela kan..xyah nk compare2..mayb ade org blh accept, aku pon dulu kononnye blh accept, learning process la kott nk jd parent kan..tp lame2,,haihhh..rase nk lempang aje klu dgr..

jadi aku sentiase berhati2 jugak klu nk ckp ape2 ttg anak org..sbb aku tau bkn sumer org suke nk dgr bende2 mcm tu, mcm di'underestimate' pon ye..melainkan parent tu perfect sgt..huhu..nobody's perfect..better bagila pujian2..or kate2 positif..sekurang2nye kite mendoakan yg baik2 ajela..kan?kan?

p/s : kami pon parent yg baru nk bljr 'meniarap' kot..or baru je bljr nk senyum2..like a newborn =)




Tuesday, June 29, 2010

mamakuQis big GA

jom join, klik sini


mamakuQis ni ex-schoolmate my hubby, best nye ade cookies brand sendiri..salute2 =)

Monday, June 28, 2010

hadiah-hadiah yang ku nanti =)

slm wbr =)

pehh..sonok weh klu dtg opis je ade parcel,ade parcel je dtg opis,hiks..baru semangattt..smlm dpt 2 parcel, 1 dari GA mommy ain, kitorg antara 5 winners aksi family bercuti, dpt t shirt muslimah pink yg sgt tantekk..seb baek amik L, lengan die siap ade kedut tuh..maceh ain ;)


-model xberbayar tuh

pastu sblm tghari dpt hop n pop Maryam yg aku sewa dari renatoys tu..intai skettt...

balik umah pas sembur2 febreeze (actually dah dibasuh tp aku sembur jugak) trus letak Maryam dlm tu..kitorg ni excited terlompat2 tapi Maryam blh buat dekkk aje..muke pon cam xde perasaan sgt,huhu..lompat sket2 je die..xpelah..maybe blm cukop 'panas' lagi kot..si Umar jgn ckplah..awal2 lg die dah ckp jumperoo tu die punye! siap nangis2 nk masuk dlm tu..adoii,puas kitorg tarbiah die las2 Umar tukang enjut,Maryam melalak nk kuor /(>_<)\ ergh!!

las2 Umar mcm majuk..die layan train thomas aje..ala cayang, abang Umar kan budak baik,bijak..mama n papa will try our best not 2 b bias with u..we love both of u equally tau ;)..sebab korg dua ni same2 agak 'payah' nk didapatkan,hiks..

and waiting list 'adiahs' ade lagi 2, yeay! 1 dari blog momguess aku teka die cuti p redang aritu and 1 lg jauhhhh dr obersea ;)..alhamdulillah =)

Thursday, June 24, 2010

~Alhamdulillah, aku terima offernye =)

slm wbr =)

alhamdulillah, di pagi jumaat yg barakah ni aku dpt berite gembire..nk shar dgn kwn2 sumer..yelah, time sedey2 citer kt sini..time heppy2 pon kenela share jugakkan..so, klu igt lg n3 aku nk g intvw aritu (las week) aku dah dpt jwpn dan offered to work there =).. skg ni aku tgh dan sdg mengarang surat resign yg dah 4 tahun aku x buat, hahahahaha..okla kan 4 taun aku setia kt sini..it is time for me to make a move laa..

so utk kwn2 lain yg sdg / tgh / akan seek for other opportunities, all d best jugak..tengkiu sgt2 aritu korg kasik komen dan byk mendoakan aku..hanya Allah yg dpt membalasnye..

p/s : hmm..perasaan ni bercampor2...

Wednesday, June 23, 2010

MalaM ni maybe dapat >)

slm wbr =)

yeay..diaphgram utk pam harmony aku telah 'kembali'..bkn jumpe yg ilang tu..order baru., td dah smpi kt meja ..huhu..as usual aku kontek ajasu dari mybreastpumpshop, pic bwh ni pon amik dari blog die..syukur2..maka dengan ini, berakhirla sesi luxury time mengepam, dimana selama 2 hari nih aku pinjam Philips Avent ISIS iQ yg sememangnye ber IQ tinggi tu..hik3..tqvm syeri, lebiu!



skg ni plak, aku tgh tgu toy maryam tu..td kol maybe sampai dlm next week..hmm,igtkan dah blh letak maryam wekend ni,huhu..and maybe jugak malam ni aku kene p beli hp baru..beli yg bese2 je kot..cukuplah blh kol,sms,mms,bluetooth,wifi,3G,hahahahah bykla plak spec kan, ngade!

mummysreviews GA

Pupsik Studio Stylish Baby Pouch Carrier in Aqua Marine

nk join? klik sini

Tuesday, June 22, 2010

RESULT periksa ku~~~

slm wbr =)
smlm rase mcm down sket due to hp aku yg hampir2 rosak, terpakse pinjam pam mahal kawan aku, terpakse bayor bende yg patutnye aku nk order lambat lagi..hmm..all happened in one shot tu buat aku pening2 lalat..xper, try to overcome satu2..dan arini dpt gud news la..alhamdulillah sgt2..result peksa aku dah kuar .. subjek Research statistic yg aku mmg bongok x bape paham tu berjaye dpt A- ..hiihihihii..nape aku gelak hihihii ? sbb dlm kelas statistic ni mmg aku xphm apekebende yg Prof tu ckp..aku cume buat2 phm tang calculation aje..jadi mase peksa aritu, soklan yg bykkkk perkataan aku men hantam saja..soklan pengiraan je aku buat konon2 betullah..apepon syukur sgt2..igt mase nk stadi paper nih, tangan sebelah peluk Maryam sambil bf kan die..tangan sebelah tekan2 calculator..ya Allah..betape la aku bersyukur pdMu..aku terpakse kuatkan semangat nih..pas magrib pakse budak2 ni tdo dan aku pon tertdo jugak..pastu kol 1 pagi bangun stadi smpi kol 5 pagi..sbb aku tau, klu aku x buat camni, besar sgt harapan nk fail paper ni..xnk la repeat wehhh..sumpah xnk! --> ishk, bergenang plak airmate nih ;]..
so arini, nk heppy2 aje..bcos what goes around comes around, what goes up must come down --> lirik lagu alycia keys ;)

Monday, June 21, 2010

Season 3 Cute Baby with TOY contest!!

Season 3 Cute Baby with TOY contest!!

penaja bersama:




finally season 3 baru join,hehehe..join & make the contest merrier!! pic yg dipertaruhkan adalah pic my Maryam Hanina binti Hamsafar, she's 6 months..good luck baby ;)




must put links !!

http://www.suziey.com/
http://www.malinasiam.com/
http://aivee-emart.blogspot.com/


jom join, adiah utk final round " GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON IS 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSORED BY MALINASIAM.COM"
pehh..

Pam mahal dan jumperoo Maryam

slm wbr =)
mule2 nk citer ttg pam yg kwnku kt opis kasik pinjam arini..Avent Isis nih..heheh, pagi td smptla bertutorial dulu, best gak nih..siap ade memori utk set suction die..semoga berjln lancar arini sambil tgu spare getah diaphgram medela aku smpi..smlm bengkak dan agak merana la aku nih, pakse Maryam bf smpi tertdo kekenyangan anak dare tu..huhu..

pastu nk citer psl hop n pop nih..aka jumperoo..yg ni bkn beli tapi sewa dari website rentatoys.com ..belum smpi lagi kt aku bende ni, baru tgh deal2 thru emel, dahla hp aku buat hal dah 3 ari x blh on! jadinye proses byr online ni tersangkutla kan, nk request tac sumer tuh..sekali owner renatoys tu emel kt aku," my wife 'accidentally' sent the item to you, mayb will reach by today or tmrw, never mind, deposit can pay later"..mak aihh, over effective nih, sounds like forcing pon yer, tapi mmg aku urgently need this, sbb xlarat lah nk kejar si kecik tu, asik ilang bwh sofa, kutip mcm2, dulu time Umar rajinla kejar2 die kan..ni dah nk patah pinggang aku..xpelah..sewa pon sewalah..rm 29.00 je sebulan, deposit rm 200, dah return kt owner ni die pulang balik dep kt kite..just like my bff dayana yg dah sewa jumperoo utk zarif die..sonok sgt
tgk zarif lompat2, hope maryam will love it!

pic amik kt google, nnt dah smpi snap yg btol2..condition die btau 9/10, hope okla nnt =)

cerita Tiara, Tensen dan Terima kasih


slm wbr =)


apelah tenet arini susah sgt nk uplod pic,igt nk tunjukla gamba 2-3 keping tp mcm siput babs je tenetkan..xpelah, rasenye gamba2 yg n3 1st kt Tiara PD aritu dah tunjuk kan..same dengan aje..yg kelakonye, dulu bilik no 28, kalini bilik no 30, sebelah2 ,kih3..dan kalini lebih meriah dgn kehadiran adek2 bujang aku 3 org tu..nk try uplod kt fb plak gamba2 nih..hmm..this time all sponsor by beloved mom..mak aku le nih nk cuti main2 air dgn cucu2 die..


citer wekend :


pas balik dr PD, kitorg dibanjer dinner lagi kt restoren Q Thai kt bdr tun hussein onn tu..nk amik gamba tp batt hp kong, mmg dah lapau tahap apetah kitorg, rezeki..rezeki..cayang abob sefamili ;p


pastu ahad smlm berjimba2 lg kt the curve,sambil menggelak ketawakan kwn kitorg kalah boling...1st time mkn kt waroeng penyet ..aku sebenanye tidakla into Indonesian food, ayam penyet ka,penyet penyet ape ka,tp dek semalam kwn banjer, oklah not bad..minum es jeruk pon x pure rase die mcm kt Bandung dulu..Umar plg heppy kot sbb dpt otomen kosmos 2 ekor or orang??

apepon timekaseh sgt utk famili & kwn2 yg sponsor kitorg weekend nih, moge murah rezki lg ;)


citer arini :


huhu..nk nangis pon ye nih..aku misplace getah diaphgram pam medela aku, adoii,part yg paling penting kt pam tu adalah getah tu dan itula plak yg ilangg! arghh!!! puas aku carik sbb las skali sblm g PD aku basuh dulu pam tu..hmm..makanye terpaksela aku order spare part tu kt ajasu lagi..sedih lah..arini terpakse pam dgn tangan..siap ngadap youtube aku taip " how to express breast milk by hand"..seb baek xterkuor yg lucah2 nye klip ;p..dptla 3oz je..nak nangis lenguhnye! esok,dgn jasa baik opismate aku , nk pjm pam avent die, manual ade,letrik pon ade..hehehe,merase pki pam mahai ;p..maceh byk2 sheri..jasa ko Allah je bls, sementara nk tgu getah tu smpi kt aku lusa kot..


oklah, tu jela citer 3T aku arini..Tiara, Tensen dan Trima kasih..typo pon ntahape2 je..kureng mood dek kehilangan getah pam aku =(

Thursday, June 17, 2010

going to Tiara Beach , PD ..again =)

slm wbr =)..

dalam masa beberape minit lagi we'll off to PD , again..hehehe..kalini mak aku pulak ajak cuti, aritu die x puas men dgn cucu 2 org tu..igtkn nk stay kt aptmnt aritu, tp fully book la .. yelah cuti skolah pon nk abiskan..so kitorg terpkse carik owner lain..oklah..rate dpt rm 180 per nite..ok, heppy wekend jugak utk uols..c later later =)

p/s: dptla Umar berjumpe dgn clown kt tbr tu lagi..hmm..mamat sorg ni suke clown la pulak..

Wednesday, June 16, 2010

shhhhh..korang diam-diam tau ;p

slm wbr =)

hihihihi..ngade2 kan tajuk..dah klu xnk org lain tau baik buat private aje blog nih..xpelah..rasenye aku ade hak .. xsalah kan..hmm..ptg tadi actually aku g mencube rejeki lain by attending intebiu kt 1 tempat nih..name terpakse dirahsiakanla..klu dpt nnt aku canang2 sekampong..perasaan nk intebiu tetap berdebar seperti biase , yelah..x biase diintebiu kan..hiks, honestly aku mmg jrg g intebiu2 nih..bkn takot..mayb the best word is selective ;p mcmla laku sgt ko nih..post yg aku apply mmg mengajar ajelah..nak citer ke proses intebiu tadi tu?? haihh..xyahle..bkn fresh graduate ponn yg bace blog aku nih ;p..xper, aku nk citer gak..

dtg dahla lambat jgn tiru tebiat ni,huh!, xdela lewat sgt cume 15 minit je terlewat..tu pon sampai2 ade sesi intebiu lagi kt meeting room tu..so aku pon tgu lah turn aku dipanggil kan..well, 1st impression aku ialah..company ni bkn company melayu..huhu..dan students mmg rmi foreigners..phm2 ajela pemandangan 'indah' tu kann..

pastu dipanggil dan duduk mengadap 3 org panel, Datuk tuuuttt.., Lecturer Mdm tuuutt and Mr HR manager tuuuutt..kih3..aku tulis *tuuut tu bukan mencarut tau, sbb aku lupe dan xbaper dgr diorg sebut name masing2..aku buat kesimpulan yg sesi tu lebih kepada berborak kott..and aku suke btul cara diorg tanye aku dan communicate..cool je..jadinye xla aku menggelabah kodok dlm tu..pastu, buat sesi mock teaching plak..haa part nih, wpon dah 5 taun mengajar tetap gelabah okeh..tapi end up jugak agak jayenye dan aku mcm selambe aje la auta lecturer2 yg cume 4 kerat tu..ntahla ape diorg komen yee..aku siap pesan kt diorg, " dont 'hentam' me teruk2 aaa.." kih3..ko igt diorg tu kwn2 kareb ko nk ckp cenggitu??!

jadi..pengajaran utk hari ini ialah :

1. aku x letak high expectation 2 get this job, awal2 aku dah set mind yg aku nak gain experiences on interviews

2. klu x terpilih pon aku xsedey sebab aku pikir positif atleast aku tau market aku camne,nk demand camne.. dan aku suke klu org bagi feedback kt aku ttg teaching style aku..

3. klu ade rezki x kemane ye tak..serah pdNya =)..

4. haaa, dah tau agak2 xlaku tuh sile2lah abiskan master ko zety oiii..hahahaha

ok uols..dah rindu sgt ni nk jln2..tata, jmpe di 'umah' andaaaa

Tuesday, June 15, 2010

goodluck zety =)

slm wbr =)

lamer x jln2 ke 'umah' kwn2..hehe..mintak maap byk2 ye..pas ari rabu ni akan kembali rajin visit-mengvisit..oh ya..wish me luck ye kwn2..hheheh..nanti bile dah free sket i story mory ;p

Sunday, June 13, 2010

"mamaeja & JJC 1st Giveaway : Cutest Baby With Hat Contest"

slm wbr =)

dari las week lg terperasan banner contest nih, 1st terdetik dlm hati, cutenye baby mamaeja nih..pastu masuk blog truslah..as a 1st timer bace blog nih pd saya,blog mamaeja ni simple n catchy..lagi2 klu citer ttg girl die..pastu mmg salute la dgn kreativiti mamaeja yg pandai jahit..u r gifted ;)..so hope mamaeja count me in..


collaboration of mamaeja & JarumJahitCollection :)


pic ni taken as one of my collection in zhbabyshop..lgpon mmg suke sgt klu tgk baby pki ape juga jenis hat..as for maryam,blhla cover rambut halus mulus die tuh ;)

nama baby : Maryam Hanina binti Hamsafar
umur : 6 bulan d.o.b 4 dec 2009
nama mama : Zety Marlia Zainal Abidin


T_T small accident

slm wbr =)

yup,kami 4 beranak had bumped into small accident at sg besi toll, involving 3 cars, kete kitorg yg depan sekali..yg kesian kete tengah2,myvi tu depan blkg kemek..lagi dasyat kete wira blkg sekali, depan die abis remuk..aku,umar n maryam mase tu tgh sgt2 lena tdo..tekejutnye aku Allah je yg tau..trus pusing blkg tgk umar tgh sedap tdo..bunyik gedegang tu mmg kuat,aku dgr apai ckp,"Allah.."..aku dah bygkan bumper kitorg dah penyek ..huhu,dahla nk g kendurik nih..(kitorg dari kenduri kt jelebu pastu on d way nk g damansara plak time nih)..kuar dari kete,cek masing2 nye kete (aku xkuarlah..jantung masih dup dap),syukur blkg kete kitorg xde kemek,just calar je (bunyik td kemain kuat)..aku soh apai cek betul2,kang tibe2 bumper jatuh gedebuk naya je *o* ..then,rasenye kitorg xbaper serious sgt 'kecederaan'nye..pemandu2 sumer pon xdela yg cedera ke ape kan..kitorg truskan perjlnn ke dmsara jugak..gamba ade amik tp aku malas nk tepek,huhu..terase2 lg debarnye (>_<)..yg pentingg kitorg sumer slmt..


mmg penatlah sabtu lepas, plan aritu ialah kendrui kawen kt jelebu>kwn aku tunang kt dmansara>bday party kt alamanda..tp nk g clbrt bday tisya anak errynn kt alamanda x kesampaian..kitorg dari dmsara pon kol 4++ dah..nk amik gamba pon mood dah kureng..ni jelah yg ade..

my kids & alfie..dua2 terlopong tgk alfie pegang camera..hiks..cute kan diorg nih


me with nanad, geng kt UM..


me & si darah manis, geng kt UM jugak..selamat menempuh alam yg manis2 ye dear..cant wait 4 d big day ..tapii..jatuh time bday budak2 ni la pulakk




debaran ke 2..

ohh..ni citer debaran lain plak..kejadian pagi ahad..adeh..debar ari sabtu x ilang,sambung lak lagi..aku klu nk mandi mmg letak 'benteng' bantal byk2 kt keliling maryam nih..sekali elokk je pas aku kuar dr bilik air,tengok-tengok..

aku jerit,"maryam!!" die selambe je dengan sengih cenggitu,die xtau jantung aku nk tercabut tgk die blh panjat bantal benteng tuh..klu aku terlmbt sikitt je mmg tergolek dok dah maryam nih..huhu..nauzubillah..mntk jauhkan...hmm..mcm kene 'ikhtiar' sesuatu nih nk letak maryam main kt satu tmpt dan x merayau2 ..

Wednesday, June 9, 2010

adoi!! salah sarung kain!!!

slm wbr =)

*kelly clarkson (bukan name sebenar) tidak menyedari bahawa die tlh tersalah sarung kain semalam. Kejadian ini hanya disedari apabila die tlh sampai di opis ketika nk punch card. Sebab musabab die tlh tersalah sarung kain adalah kerana die mencari kain baju kurung di dalam gelap dan die igt corak yang same, die mmg sengaja tidak pasang lampu kerana khuatir baby die akan bangun. Bila sampai di opis, die telah menegur saya dan bertanye, " ko rase aku cantek x arini?" , saya igt die dah buang tebiat tanye soklan cenggitu dan tibe2 mate saye trus terpacak kt kain die dan kami ketawa bagai ponti hilang akal =D..

xpelah kawanku..klu org tgk pon mayb just igt ni fesyen 2010..x berapa obvious tapi ttp pelik..

p/s: gamba ini ditepek dgn izin *kelly clarkson (bukan nama sebenar)


Tuesday, June 8, 2010

I LOVE U CONTEST by little mama


Must Put Links

http://littlemamadiary.com/i-love-u-contest-by-little-kids-photography-little-mamas-love-baby-boutique

http://littlekidsphotography.com

http://littlemamalove.com


There are 5 exclusive kids photography packages under HAPPY MOMENTS which is priced at RM297 for each photo session.


short opinion
What’s interesting about Little Kids Photography and Little Mama’s LOVE?

LITTLE KIDS PHOTOGRAPHY :

actually bukan senang nk amik gambar baby/toddler, i can say only gifted photographer can capture unique & priceless pics..mcm little kids photog ni, selain dari kreatif i think mama ros 'berfikir luar dari kotaK' hehe..boleh ayat ginikan?..bile tgk hasil2 piccas little mama nih, klu org xnak pon blh jadi nak! dan kene kumpul duit dululah ;p

LITTLE MAMA'S LOVE :

oohh..this one cannot resist la..shopping baju budak online nih mmg salah satu terapi tau >p
..sebab dah terlalu bykk sgt on9 butik esp for babies/todd , customer of cos akan carik butik yg CHEAPER, SELALU BUAT SALE --> tgh ade sale woo little mama's love, BAJU CANTEK2, DESIGN LAWA2, DAPAT LAYAN CUSTOMER no backout buyer! BAIK2.. etc..etc..and i think this little mama's love ada ciri2 yg i mentioned tadi =)..

optionals :

OPTIONAL – Like Little Kids Photography on Facebook - done , zety zainal

OPTIONAL – Follow Little Kids Photography with Google Friends Connect - done, mama_umar_maryam

OPTIONAL – Follow Little Mama’s LOVE Baby Boutique with Google Friends Connect - done, mama_umar_maryam

OPTIONAL – Follow Little Mama’s Diary with Google Friends Connect - done, zety zainal

OPTIONAL – Follow Mom Bloggers Planet with Google Friends Connect - done, mama_umar_maryam

OPTIONAL – Like Malaysia Online Shopping Guide on Facebook - done, zety zainal

OPTIONALCreate an account/register with Little Mama’s LOVE - done =) , zmarlia@yahoo.com

~hadiah giveaway dah pos ekspress =)



slm wbr =)



to all 6 winners of my 1st ever GA, adiah2 anda telah dipos ekspres dgn burung putih tu semalam ye..klu dlm mase sebulan 3-4 hari x smpi btau okeh ! posmen skg naik gaji woo

handmade headband =)

* copy paste dari blog zhbabyshop =)

slm wbr =)

zhbabyshop still ader, cume sekarang i become more selected to update stock..sebab tooo many online bb shops (good actually), but for starting, let's look at this pretty handmade headband 4 ur little girl..neat masterpiece =)


RM 9.90 each, 2pcs RM 18.00, more than 5pcs wholesale price
- free size (newborn till 5years)
- 1st come basis
- emel : zmarlia@yahoo.com or ym : zmarlia


dari kiri :
wh/red, wh/white, wh/ blue, wh/purple - sold, wh/cream


dari kiri :
wh/purple, wh/oren - sold, wh/birumuda, wh/red


dari kiri :
pink/blue, cr/red, gr/pink, bl/white, bl/cream


BEANIE HAT RM 25.90

custom made just for u..
can request color for hat, color for BIG flower, with or without flower..
pls ukur lilit kepala baby/toddler dulu

contoh :



~model maryam wearing beanie hat~


FOR M0RE UPDATES, FEEL FREE TO CLICK HERE

Monday, June 7, 2010

Umar nyanyi lagi =)

video

slm wbr =)

sile senget kepale or just listen to Umar's song..lagu Allah selamatkan kamu..

versi Umar

"Allah selamatkan kamu 2x..
Allah selamatkan abob..abob..(abob = nenek saudara Umar)
Allah selamatkan kamu..."

suke sgt die nyanyi lagu besday ni, dulu mase besday die yg 1 tahun die just sebut "Allah", skg dah pandai nyanyi sumer..pastu tuka2 orang, kejap utk mama,kejap utk papa dan sumer2 nama yg die tau die nyanyikan..

ade entry dulu penah jugak record die nyanyi..entry yg sini

mama loves u Umar Husayn ;)

Sunday, June 6, 2010

dari restoren ke restoren ~ makan =)

slm wbr =)

dari tajuk sure ramai dah tau ni entry makan2..actually byk nk uplod gambar mkn2 ni..dari restoran tupai2, restoran Thai kt Bdr Tun Hussein On <--sape tau restoren nih? -- akhirnye cume gambar makanan2 kt restoran Mohd Chan Abdullah dgn kt Marche the curve je yg aku smpt snap..antara alasan2 tidak ambil gambar :

1) aku mmg suke gune hp aje amik gamba sbb sng nk uplod dlm netbook
2) bile dah byk gamba dlm hp memory selalu full
3) mane smpt nk snap byk2 wehh..perot lapor pastu budak2 2 org bertuah ni dah terjerit2!!!!

jadi ni jela gamba mknn2 yg best2 pd aku ..meh citer2 sambil telan air liur hiks

restoran Mohd Chan Abdullah : sape suke chinese food angkat keybod!!! hehehe,aku mmg suke chinese food,sebab...byk sebablah..selain dari mungkin aku ni mmg berdarah cina jinjang ,pd tekak aku yg mcm tong sampah mmg suke makan nih mmg boleh masuklah masakan2 cine nih..memandangkan ni 1st time g sini,kitorg just order nasik goreng cine,sotong goreng tepung rangup,kangkung belacan & chicken lemon..next time nk try shark fin soup pulak dan segale2 jenis mee yg ade,hehehehe








baru bukak caw Bangi ni,rasenye kt kl dah glemer kot restoren nih..bak kate kwn aku , kalah Cheng Ho yg kedai amy search tu..ye ke?ntahlah..no komen sbb blm penah try Cheng Ho lagi..tgulah diorg bukak kt Bangi ni hah ;)

Marche the curve : aritu dah jenguk2 restoren nih,mcm pasar jual daging lembu aku tgknye..las2 smlm singgah jugak mkn dgn kwn2 kitorg kt sini..org banjer lajuu ajelah >p..konsep mkn kt sini mudah, amik kad order,pastu g kt tmpt mknn/desert/drink yg kite nak,order pastu nnt waiter yg jage tu tande, pas mkn baru bayar..overall bestlah jugak mkn kt sini ..konsep & design org Swiss ;)







seperti biase plate org lain aku x snaplah..ade yg order seafood platter,ikan bakar etc..

ok..bestkan cuci2 mate dgn mknn di hari Isnin nan indah ni =)

Saturday, June 5, 2010

MOMMY AIN's 1st in 26yrs GIVEAWAY!!


nk join ? klik sini
ni ain my junior kt SHAH Pekan dulu..we were gud hindustan dancers u ols,hiks..ok, supporting 4 her 1st GA ever..(tgh save duit dlm tabung nk cuti disneyland hong kong)

gambar aksi family kami



we were having fun splashing & swimming @ Tiara Beach Resort, PD while little Maryam kroihhh kroiihhhhh

p/s : ok done, Heppy bcoming Bday Mommy Ain !!! mmuaaahh

Wednesday, June 2, 2010

seronoknya Tiara Beach Resort PD =)

slm wbr =)

okeh this time just nk citer ttg cuti2 simple dimple kami ke PD..heheh,idakla jauh mane kitorg g kan ;)..btw,akhirnye 'bikini' yg aku sebok nk carik tu turn out to swim wear simple cam kt bwh nih,bli kt speedo rm15 aje..spender sendiri..xper2,nnt mama belikan yg lain ye maryam ;)


kitorg book Tiara Beach resort thru org persendirian, meaning die adalah owner apartmnt studio tu,deal punye deal kitorg dpt best price la die bagi..klu sape2 pasni minat nak amik no contact brother ni sile btau aku ye,aku rekomen la..sbb klu book direct dgn tiara resort nih regenye blh tahan mahalnye..

so lepas book n byr deposit utk con4m kan,pd hari ahad nan indah yg lepas bergerakla kami 4 beranak ke PD, actually aku ajak mak n adek aku sorg ikut tp diorg x tdo bermalam,pas dinner baru diorg balik..sampai dlm kol 2+ gitu g lunch dulu , ikutkan check in pukul 3 tapi dgn brother ni boleh masuk awal ;).. kt lobby Tiara tu ade sorg clown dan sekor rabbit entertain Umar =D



dpt je kunci trus masuk bilik tuka2 baju, zuhur dulu siap2..ni bilik studio kitorg,mmg puas hati..luas..owner letak extra toto, bantal 6 bijik,pastu ruang tgk tv tu mmg 1 lg famili boleh tdo situ..goood








Umar mule2 merengek jugakla takut2 ayam gitu dgn pool,tapi itu hanya sementaree..sbb lepas dah pandai swim sket2 die dah xnk kuar dari pool tu..Tiara ni best mmg utk budak2 la..ade 2 area,1 area pool ade slide sumer tu..1 lg area pantai buatan..pantai buatan pon jdla ye anak2ku..sbb mama malas nk g pantai betul2,takut sunburn hiks..pastu nnt nk basuh pasir lekat2 tu leceh >p..yg bestnye blok kitorg ni ade fish spa,refleksologi..blok2 lain ade kids club (x g sini pon), tmpt main game,karaoke,main snuker,mcm2 lagila..mmg 1 port utk seisi kuarge..cume tmpt mkn or cafe kitorg x singgah sbb mmg plan nk mkn kt luar aje..




so, enjoy those pics yg xbyk disnap..maklumler,xnyempat2 dgn budak ber2 nih haa..sorg dah xnk kuar dr pool,sorg kejap2 nk nenenlah, nk main air mcm abg die..penat jugak..tapi after all rase berbaloi dan heppy dpt spent masa dgn family tersyg..kitorg ade plan lagi utk cuti ramai2 plak kt sini..or another place..insyaAllah =)..


p/s: nk tgk gambar2 lg tgk kt fb zety zainal ye ;)