Sunday, February 28, 2010

cerita PANASS blogger gathering!!

salam..

dah mcm reporter melodi ni ha kasik tajuk gempak,gath smlm mmg panass!!bkn ade cerita panas,tp cuace panass..hehe,syukurlah..rasenye organizer gath suziey & the gang layak dpt tepukan dgn paluan kompang skali, u ols did great job!! oklah, malas nk taip byk2, let the pics tell everything =)

upon arrival- berkipas ni haa..dlm goodie beg yg bykk tu ade kipas skali,cayalah!




kwn2 pcm & bloggers (klulah blog ni blh tagging mcm fb kan sonang)








ada clown, masyukk woo jd clown nih,aku siap mntk bsnes card die,kot2la blh panggil nnt ;)




Umar buat muke sepesen je spjg ari,pelik + panas agaknye




"sapa jumpe mama saya nama die Zety aka mama Umar,tlg bwk die balik segera ye!saya haus.." hehe


organizer gath, puan pengetua suziey,aqeel melalak pon tahan jap demi nk posing,hahaha


group photo




sesi tukar2 adiah ..dah mcm buat band je hah,sambil dukong maryam,e-car back up singer =D


adiah lucky draw dapat,adiah dari blogger bonda pon dpt,spesel utk Umar & Maryam katenye..maceh bonda =)






oklah..penat masih terasa tp ttp menggagahkan diri ke opis..bz dgn fb lagik ;p..seronok dpt tambah kwn blogger2 baru..gamba lain byk letak kt fb ..pagi ni je jenuh dok meng'add' kwn2 baru =), yg penting..hati gembiraa..wpon panas xterkata..again, credit & congr8s utk organizer..insyaAllah pjg umo blh jmpe lagiiii v(><)


p/s: story ari jumaat & sabtu terpakse put behind sbb citer ari ahad lebih glemer,keh3

p/s lagi : maceh to en apai,sudi layan isteri die aka blogger ni utk join gath, lebiu ;p

Thursday, February 25, 2010

-> Cuti list-to-do

salam..
wahh keje 4 ari je la mgu nih,sonok! i bet sume org sukekan =)..cuti2 pon ade things 2 do jugak,yelah,saye ni mak beranak 2,pastu slalula nyanyok lupe buat bende2 klu takat simpan dlm RAM aku yg xbape blh pki neh,heheh..ni baru 2 anak,sok2,makin rmi anak,makin pjgg list aku ;p

ape2pon kite hanya merancang,Dia yg tentukan..hrp2 going 2 b smooth la plan2 aku nih :

Jumaat
- kemas2 umah/bilik sket
- g beli kismis & paper bag utk program marhaban
- order cupcake dari cikta (done)
- order desert dari kak amnah (done)

Sabtu
- amik cupcake & desert dari org2 diatas,hehe
- pack goodie bag
- kol 3 ptg marhaban kt masjid sempena maulud nabi SAW

Ahad
- kene bangun pagi weh!! Blogger gathering anjuran suziey dan kwn2 die kt tmn tasik perdana =D
- till 12 noon balik umah rehat kottt





p/s: xsaba jmpe kwn2 PCM dulu,eryn,nana,atie..err ade sape2 lg yg ttgal ke ek..kalini dpt jmpe kwn2 baru lagi yg blogger plak,insyaAllah

Tuesday, February 23, 2010

MamaTisya LovelyScents Giveaway

salam..last menet join nih,hehehe..member alam mayaku errynn aka mamatisya buat giveaway utk kwn2 blogger..jom join sempat lagiii

bermula 4 - 24 February 2010
last entry @9.30AM

Monday, February 22, 2010

jempuTan untuk MaRhabann..

salam.."nape xupdet citer wekend lepas ekk?".. heheh,adela sorg peminat blog aku ni tnye..sorang je peminat??hahahaha, jwpnnye sebab mlm ahad tu penatt sgt baru balik dr berjalan2,pagi isnin td plak bz sbb jage exam,pas jage exam mcm cencurut aku larik nk pam,pastu makan,pastu makan lagik,pastu sambung jage exam,pastu minum ptg plak,on jap ym,layan member2 dan customer babyshop aku,pastu bunyik lagu 'cinta sedih' (mesin punch card tu alarm lagu 'cinta sedih' tiap kali kol 8.30 pagi dgn kol 5.30 ptg) ..bedezup trus nk baliklah...maka skg ni barula nk updet sikit2..lgpon xde citer sgt..aku ni baru nmpk matahari isnin dah xsabo2 nk cuti jumaat nih..maulud nabi kan..sonoknye..pastu ari sabtu plak baby Maryam dijemput utk join marhaban beramai2 kt masjid bangi sempena program maulud nabi..alhamdulillah,rase dihargai pon ye jugak,sbb sudi jemput anak kami nih..lgpon mmg blm buat aqeqah & marhaban Maryam,xpelah,ni join utk meriahkan lg majlis,ala2 warm up gituu..

jd perkara pertama yg menerjah pale otak ni adalah baju aku ape yg Maryam nk pki..kene carik yg sopan2la sket sbb buat dlm masjid,kang terjojol lak mate makcik2 marhaban tu tgk anak dare aku dressing,yelah,dah bese pki romper je Maryam ni..maka pencarian baju bermula ahad lepas,dok pusing2 kt the curve trus benti kt area budak2 sbb sekumpul je kedai baju/brg2 baby ni kan..sng aku nk jln,eh,baguslah diorg buat cenggini,kedai2 baby 1 area,tmpt main pon kt situ,baby room pon kt situ..haa..hasilnye



oohh ye,bkn dua psg ..1 psg je beli ..hasil tangkapan yg lain2 xyah le letak kt sini okeh..sebenanye yg dress xde lengan tula yg nk dipakaikan ari sabtu nih,sbb Maryam ni xtahan panas,abis kuor bintik merah muke/badan die..yg dress ala2 princess sebelah tu plak adiah dr cousin kitorg,tp dah xmuat = sentat (sendat + ketat)..igtkan nk reserve dress tu utk majlis qeqah nnt tapii nmpknye kenela carik lagi sekali baju yg lainn yesss!!! ..kire okla kan dress xde lengan tu,simple je,kaler pon kaler biru soft..sejuk kain die..

pastu ade jugakla nk buat goodie bag sikit utk kumpulan marhaban tu nnt,yelah,org dah jemput kan,xkan nk lenggang halimah jongang je kitorg..igt nnt nk bagi kismis dan butter kek,senang gitu..oklah,sungguh agak bz minggu ni , jage exam,asgmnt x siap,nk update blog kedai,hrp2 sumer berjalan lancar,insyaAllah =)

p/s: majlis aqeqah & marhaban utk Maryam mayb nk buat dlm bln 3 insyaAllah..nnt aku jemput dtg ye sape2 yg sudi =>

Wednesday, February 17, 2010

we love your smile baby Nina =D

salam..

entry khas of our princess Maryam Hanina Hamsafar..baby Nina,we just love your unconditional lovely smile..cantekk sgt dgn gusi tuh..buat mama liat nk g kije..hope org lain yg tgk your smile kt sini pon will brighten up their day..keep on smiling k baby Nina..klu mama rindu blh tgk muke Nina kt sini ari2 =)









p/s: baby ni klu senyum ikhlas sgt kan..

Monday, February 15, 2010

cerita tiga negeri..

salam..
alkisahh..org lain nk berjalan time cny ni,kitorg pon nk jln jugak..but all are unplanned..best kekadang jalan2 secara unplanned nih, tp kene gakla stanby check tayar,air kete sume kasi ok dulu..dan juga beg budak2 ni haaa..dah mcm nk balik kampong seminggu,kih3..

kisah ari sabtu - ari tdo spjg hari,kroihhh kroiihhh..kemas umah sket,basuh baju,kemas bilik,basuh toilet,yes, all done without bibik!!

kisah ari ahad - arini ade knduri adik aunty kt gopeng,perak..mule2 mcm xnk g sbb aku dah saket tekak,batuk..pastu phm2jela nk angkut budak2 ni haa..dahla liat masing2 nk bgn! si kecik ke,si beso ke,si bapak budak ke,sume payah gile nk bgn..jadi,aku amik kesempatan kemas brg2 diorg,pack susu pampers siap2..sonang..then mak aku pon sampai dr kajang..(memang ajak mak sekali sbb saje nk bwk die jalan2 bersama cucu2nye)..journey ke gopeng tu kire okla..kete mmg byk tp kitorg sampai dalam 2jam+ laa..mmg lapo giler..dahla panasnye mcm neraka kene bakor..sodap lak tu lauk kenduri..fuhh..



-umar merah padam muka kene panas,hauss manjang

pastu alang2 dah smpi gopeng nih,kitorg pon decide las menet nk naik cameron..dah lame weh aku x ke situ..last g mase umo aku 7 tahun kott..maka masing2 dlm kete pon kepeningan la lalu jalan bengkak bengkok xsudah2 tu..aiyoh..xde sape ke nk lebarkan jalan tu ha??..kitorg g takat sampai tanah rata je la..dok cuci2 mate tgk org asli kt situ..tgk ldg stroberi kejap, then tekak ni tingin sgt2 nk minum teh cameron..stop kt tea shop tepi ldg teh,minum teh tarik kt situ sambil makan stoberi cheese kek yg sgt2 sedapppp..ditiup angin sejuk ditepi ladang teh cameron tu..huuuhh,ilang poning kt jalan tadi jap..mmg very nice view ..

-mule2 excited nk naik cameron,pastu tdo sbb pening

-best btol klu dpt bwk balik kebun teh ni kt blkg umah =)

-delicious!!

pastu dah kesejukan kt situ,kitorg pon turun la balik jln bengkang bengkok xsudah2 nk balik ke kl..dalam kol 10mlm gitu,ntah ape tibe2 apaiku mengidam nk mkn triple play pulak..alang2 lalu kt bangsar,stop jap kt chillis,mkn la kami anak beranak kt situ..pelik aku nape rmi org kt sini..rupe2nye mlm tu mlm v'tine..rmila kapel2 ni aku tgk dok sane sini kt dlm bangsar shopp. complx tu..haih..kawen je la oii (nyebok je aku ni)..dalam kol 12+mlm sampaila kami kt umah mak di kajang,igtkan nk anta mak je then nk balik bangi,tp disebabkan driver dah nk patah pinggang,so kitorg pon tdo umah mak aku ..

maka bergelimpangan la kami tdo depan tv sambil mate aku terkedip2..lohh..rupe2nye sampai 3 negeri kitorg berjalan arini..dgn budak2 ni..lega sgt2 sbb diorg xbuat hal,mabuk pening agaknye,hihiihi..kesian anak2ku keletihan , tp atleast dah smpi jugak diorg ke cameron tuh..tobat dah nk g situ lg,cukupla sekali je yee..dah ade bukti bergambar korg sampai situ maryam & umar, melainkan ade buat disneyland kt cameron tu kite g lagi, hahahaha

Thursday, February 11, 2010

zhBaBy shop is BACK!!!!

salam..selingan iklankan kedai baby sendiri sattt
jom tgk stok-stok baru mengancam poket di

zhbabyshop

kalau ade yg bekenan cpt2 btau k, follower blog zety/zhbabyshop ni dpt spesel diskaun sket =)
ada Levis,gap pyjamas,carter's dan mcm2 lagiiii



Tuesday, February 9, 2010

from 2003 with love =)

salam..



7 tahun yg lepas,tarikh ni aku telah menggatalcouplekan diri dengan en apai ..


tiap2 tahun en apai xpenah lupe nk wish bini die yg sentiase short term memory alpa dan kdg igt2 lupe tarikh nih..bkn ape..kesibukan kerja (hahahaha) di opis kdg2 buat aku lupe tarikh ni,byk no tarikh nk igt,annibeseri,birthdays,kenduri,warehouse sale,exam etc.





watever reason and so, byk2 doa padaNya agar cinta dari 7 tahun lepas akan kekal hingga akhir hayat,more and more and always in love..





awak..love u so much .. dari bekas gelprenmu aka dah jd isterimu skg =)

Wednesday, February 3, 2010

bila GaDiS ini botak..

-> now u see it







now u don't !! hehehe..


alahai anak daro den nih..nila hasil smlm aku cuti sambil bwk maryam g jab 2 bulan..alhamdulillah sumer ok,maryam cool yah..time injek 0.05 saat je bunyik,time cukur tdo trus,kroihh..kroihhh..good girl ;D..Umar sekali kitorg cukur gune mesin no. 2,botak2 dah anak2ku..bwk g jmpe embah 'the 55th besday girl' smlm,menjerit nk pengsan mak aku tgk cucu2 die bold & bersinar2,hahaha..

p/s: sebenanye ade cite disebalik kitorg mencukur rambut blonde maryam nih,tp mls nk igt lah..bak kate apai,give 1 more chance,then,klu jadi lagi that's it,off!

Tuesday, February 2, 2010

++ AdJuSting MoDe ++

salam, saje letak klip Umar bace huruf2 ni dulu,kasik ilang rindu sket..i'm proud of him ;D, actually die dah kenal A-Z sebelum umo 2 tahun lg,sape yg ajar? katun 'super Y' kt astro TVIQ - 90%,atuk - 5%,mamapapa - 5%,heheh..alhamdulillah,as parent kitorg mmg bangge,heppy but yet risau..???

video

smlm 1st day masuk opis,pagi2 anta maryam,alarm kol 6 pagi ?? kasik setel segala bekalan ebm sumer..yeay!aku kuat..xnangis pon melalak je anta maryam :D g umh bbsitter..aiyoh,fees sudah naik ye..naik rm20 je,xpelah..tawakkal pdNya semoga anak2ku dilindungiNya..



smpi opis rase nak maki nanges tgk meja berabuk tebal, pc meletop bile on suis,bakul sampah penuh dgn takungan air ekon,helloo..aku masih idup lg okeyyklu org lain kt tmpt aku..ape perasaan yek?..aku xdela nk mencapap sane sini ngadu itu ini tp aku rase ..that's it!enough! aku nk pindah kije tmpt lain meja..seb baek time lunch kroni2 ajak g sejukkan perut dan hati kt ice room,yummyyy..petang zooom g klas ukm..heppy mode sket sbb maybe seminar kt Labuan kiv,maybe kitorg just buat kt KUIS or UKM je, yeayy lagi!



masih lagi dlm adjusting mode v(+_+)



p/s: rindunye dgn diorg nihhh!!!!



p/s again : heppy lah buat ebm tadi..tenang je nyorok dlm surau :D