Tuesday, September 29, 2009

Lesen Memandu yg dah Expired (~_')

ptg smlm b4 balik tergerak ati nk korek2 wallet, skali terkeluar le lesen mandu aku yg mcm dah lame aku x tgk..heheheh..ghupenye dah expired 7/6/2009 aritu ..biaselah..dah tau buat salah, barulah rase takut , tgh2 drive nmpk lak kete polis ~mcmla polis tu ade alat pengesan kan~ klulah aku kene tahan ke aper, terpakselah buat2 contraction dtg ~ baby pon kene subahat dgn mama ye~ hahahaha..

oklah, nk g pjbt pos jap, hmm..nk buat setaun ke (yg aku rase pon akan lupe lg thn depan nk renew), 3 thn ke, 5 thn ke..

p/s : apekate korg check plak lesen korg,mane tau ade yg thn lepas dah xpired ;P

Monday, September 28, 2009

Jamu Nona Ronggeng ku dah sampaiii..





tadaaaa!!! sampai2 je opis dgn mate kelat tibe2 atas meja ade parcel, yehuuu!!jamu aku dah smpi jumaat 2 mgu sudah rupenye..pakguard tlg simpankan,maceh pakguard,seb baek xdimakannye jamu aku nih

haa..aku save byk kalinih..xmcm 2 taun lepas,aku bli xde promo,dpt rege member tp kalini aku sambar time die buat less 20% lg utk member,jd set ni baru RM 240.00 + free delivery..berbaloi kan?? promo die aritu pon mase pose sampai raye je,pastu xde dahh..

aku trus bukak kotak dgn bau herba semerbak..huhuhu..best btol..rase nk tonyoh je minyak kt perut nih..

hmm, dah nk masuk 30 minggu nih, aku asik menyumbat makanan je..ade lg few brg2 blm setel lagi..pasni igt nk basuh baju2 newborn Umar dulu..then next project , heheheh..

Friday, September 25, 2009

Keluarga Ungu @ RaYa 2009











Salam lebaran u ols..sakannye beraya nk updet blog pon tgu sampai raye ke 7 nih pkl 1.40 pagi, heheh..
Alhamdulillah syukur sgt diberi kesempatan lagi olehNya sambut 1 syawal dgn org2 tersayang..lagi best pose ahkak penohh!! syukur2 :D
tahun ni rasenye barulah kitorg ikut tema, x mcm thn lps men blasah je, so kaler ungu keladi nih tercetus lepas embah Umar belikan baju melayu die..so terpakse la kitorg follow, tgklah baju apai pon xdpt sedondon dgn Umar, xkesahler asalkan sama tone

sama seperti org lain,raya kami mmg meriah & best..kumpul sedare yg ader. cume..pagi raya pertama tu,pas blk umah mak kt kajang kitorg terpakse singgah g Azzahrah sbb Umar kami demam :(, masuk ubat ikut bon... syukur demam umar baik trus pastu,klu x beraye kt klinik je lah..

citer2 lain,stereotaip la..same jer..mkn,mkn,mkn,mkn,mkn,mkn, angpau Umar ?? alhamdulillah :D , igt nk smpn kt tabung haji..
biasenye kitorg rajin gak nk wat mkn2, tp thn ni klu ade kwn2 nk dtg blhla kol ye, btau nk dtg..kitorg mmg xpenah buat open house,hehehe..


Monday, September 14, 2009

Tugas-tugas sebelum cuti raye ('_@)

nk blog hoping kt umah kwn2 pon xsmpt arini..fully occupied,tp curik mase jap nk updet,nnt aku lupe..
ari sabtu lepas Umar dpt baju2 raye dr atuk & nenek die, seronotnye Umar ade rezki lebih thn nih, baju melayu done(embah belikan), baju jalan almost done (kitorg kene tambah sket lagi),kasut belom,songkok pon belom, nnt klu rajin akan ku tepekkan gambo2 shopping raye kitorg yg belom menyopping lagi nih huhuhu..

pastu g buke ramai2 kt umah member kt kelana jaya, konsepnye potluck,main dish tuan umah readykan,kitorg jusr bwk sampingan2 ler..mmg seronok sbb dah lame x mkn ramai2 mcm ni (wpon ni kali ke 2 kitorg buke dgn org2 yg same,heheh), yg lawaknye member kitorg si ricet nih siap buat preparation untuk budak2 kecik 3 org nih si Umar,izzan & aisha iaitu beli dvd upin ipin,spongebob,pastu apelagi ntah..termasukla dgn milo kecik2,coklat,kek..ya Allah...lebih dr cukup! baguih btolla ko ni ricet, sumer complete, umah lawo sgt dah,dapur terlebih dr org berfamili, tinggal Puan Bini je blm ader..heheheh (promo ni wehh..)

then ahad mmg nawaitu aku utk berkemas dgn bibik, puas ati aku dah kemas sketla bahagian2 yg menyakitkan mate..lagiponnn nk letak 'sesuatu' yg baruuuu..ngeh2..excitednye!!! apekemende tu? tgu yee..nnt amik gambo :D

smlm lak, arini checkup, dah 28 weeks dah aku ni rupenye..heheh, alhamdulillah, KITORG DAH TAU JANTINA BABY NIH :D..gembireeeee!!alhamdulillahhh...doakanlah semoga selamat semua nnt bln 12..hehehe

tu jelah, nk sambung balik buat kije, ptg ni running jap g ukm, pastu kamis petang ade presentation, pastu nk submit draft m-learning aku, pastu JUmaat opis bagi cuti!! YEAY!!!!!!!!!!!!(ada udang sebalik batu tuh..ceh).. raye kali ni sungguh bermakne klu dpt setelkan all tasks..insyaAllah..

Wednesday, September 9, 2009

RezeKi BerBUke PUaSa :D


mule2 sekali ucap Alhamdulillah dulu..heheh, sejak ari ahad lepas sampai mlm td kitorg buke pose diluar..sumernye atas jemputan ..kecuali mlm selasa lah..(nape dlm byk2 mlm ari selase xde org jemput??) nnt saye story satu2 ye..

ahad mlm - buke pose kt umah ayahcik/cikta, mendapat hidangan ikan2 belake..saye sgt suke ikan! kitorg dtg bwk roti john je,heheheh..

isnin mlm - kwn kitorg yg bername Ricet (masih single & available.. kih3) kol ajak buke kt seri pacific pwtc, laju je kitorg g dr bangi takut jam hala ke kl, seb baek smpt smapi b4 buke, seronok sgt dpt jumpe diorg nih , dlm gang ramai2 nih yg dah kawen 3 couple, dan dah ade anak 1 masing2..pas ni turn yg bujang2 tulah plak..tgk kitorg senget benget layan anak,hehehe..klu dulu2 lepak dgn dak2 ni smpi 3 pagi mcm xnk balik,skg xbley la wehh..bwk budak kicik kol 10 sile balik umah yeee








-> budak2 3 org ni buat free show shuffle



selase mlm
- haaa..ari selase lepaskan anibeseri kitorg ..sekali xde sape ajak mkn luar daa..mcm tau2 je, oiii..anibeseri sendiri,kuor duit sendiri laaa..hahahahah,tp kitorg x g jauh pon,clbrt sederhana je..aku dah ckp awal2 xmo buke kt kl, kt tmpt rmi org..so jln2 area bangi je g restoren pizza san francisco..kt sini western die sedap2, klu mls nk g chilis ke tgi ke, mkn kt sini pon ok sgt dah,free sup ekor lagi dapppp..pastu,aku dpt 1 idea utk memeriahkan lg anibeseri kitorg nih..



-> muke2 suci pas kuor masjid

klu kebiasaan g tempat pertama datingla, g restoren pertama declare la, tp kitorg pilih utk g masjid tmpt kitorg nikah 3 tahun dulu,heheheh..solat maghrib kt situ,lgpon masjid tu dekat je tmpt kitorg mkn, masjid al-hasanah name die..rase lawak pon ader , btau Umar yg kt sinilah mamapapa nikah..Umar ikut apai solat kt tmpt laki, mase kaki aku melangkah masuk dlm masjid tu tibe2 ati ni debar2 plak mcm 3 taun lepas masuk sbg pengantin,pki baju pantin sumer tu..ishk! blushing la plak (org len tgk gile agaknye budak ni masuk masjid pon malu2, dahla buyong! kih3)..teringat2 tauu, mase tu nk pandang apai pon malu2 kucing siam,yelah..jap g nk nikahkan..alahaii..best btol perasaan tu kan? (>_<)


rabu mlm - smlm plak ayah bob ajak g marriot putrajaya..pehh, kitorg klu saje2 je nk mkn situ idakler..sampai je situ igtkan mkn buffet rupenye masuk restoren chinese food dah mcm nk mkn besar plak dah,heheh..booked 2 meja bulat besar utk famili lain, aku mmg suke chinese food nih..lagi2 dpt shark fin soup..tegedik2 budak dlm perut nih seronot,kih3..tp tulah,serving lauk je ntah baper kali xterkire aku dah, mesti penat dak waiter cine tu..

-> ni je lauk yg dibawak??

-> klu lauk xsmpi lg kite mkn chopstik dulu ye nak

->eksen je tu..pdhal dah terplanting ayam tu dah

-> cucu kesayangan nek bob

-> huiyoo hp canggih

-> lmbt btol jockey amik kete kitorg blkg tu,hahaha


akhir kate,kami rase heppy dan bersyukur atas rezki buke pose kalinih..insyaAllah klu ade rezki lebih nk jugak ajak famili & kwn2 mkn..maceh ye to all sponsors! ;p

Tuesday, September 8, 2009

Semoga Perkahwinan kami kekal dan dilindungiNya









08.09.06 tarikh ety & apai nikah , mase tu ari jumaat,pas isya' ijabkabulnye..nervous? of cosss..dlm hati asik bace doa..selawat sumer..

doanye seigt aku ,
"ya Allah..aku bersyukur di atas kurniaanMu ini..semoga apai dpt bimbing diriku dan kami sama2 menjadi hambaMu yg beriman..peliharalah dan pjgkan jodoh kami,perkahwinan dan kasih sayang kami,dimurahkan rezkiMu,dikurniakan zuriat yg soleh,cerdik,cantek.."

lebih kurg camtulah..sampai skg Alhamdulillah doa tu masih same,malah makin pjg lebar lagii..hehehe..

doakan kami ye..saya chenta apai saya ;P

heppy 3rd wedding anniversary..

p/s: sambut ber3 dan setengah (dlm perut counted tau) kite thn ni..thn depan anniveseri ke 4 insyaAllah 4 org..

Sunday, September 6, 2009

Baby dlm perut ni ..(BOY ke GIRL) ?? heheh

26hb ogos aritu (laa..citer lapok daaa) bersungguh2la nk buat detail scan kt azzahrah nih..bkn aper, klu mase Umar aritu,time ni le die tunjuk kejantanannye,ekekek..so hrp2 kalini baby adek tunjukle sket kan..kasikla mamapapa sinar harapan nk shopping bajuu utk kamu ;D..

Dr yg godek2 perut ni org yg sama time Umar,mmg best Dr nih, sempoi je,ramah btol,klu checkup bulanan tu dgn Dr faz, tp klu detail scan ni dgn Dr Anson (die adalah dr perempuan ok,name mmg unik,hehe)..debor gak cek2 cengginikan,,injap jantung cukop x 4..brain part cukop x bilangan apetahname die aku xigt,cek bibir,tulang idung, segale organ2 cek,jari kaki tangan hat yg nmpk kitorg dok kire,heheheh, cume tang tuuuuuu je baby xtunjuk, doc dok gegar sket perut aku nih,kot2la tertonjol ape yg patut, rilekkk je baby nih..tdo ke..yelah, baby kan pose,keh3..sekali doc kate maybe 95% is a girl, die pon kater jgn excited sgt lg..(aku bese jer,apai yg xcited)..so pd aku,boy ke girl aku suke je..(
Twisted Evil tipuuuuu,nk girl sbb nk shopping bajuuu kan?kan?) asalkan Allah pelihara baby kami nih ..sehat cukup sumer,syukur sgt dah ..

so,klu ade hrpn nk tgk tuuut baby, tgulah checkup yg dah kene buat 2x sebulan nih..aiyokk..kejapnye dah 7bulan
31

Thursday, September 3, 2009

penatnye SHOOTing 2 ari (+_+)

mood saye kelabu arini,sbb kenapelah N9 x cuti arini??kekesalan sungguh!! dtg opis trus sesak napas,dgn audit dr KPT nye,org calling2,asgmnt ukm,rase nk jerit!!!! ..
dahlah,nk amik mood updet blog nih,ilang tense sket :)

alkesahnye kitorg bershooting kt SMK Tmn Seraya , cheras baru 2 ari berturut2 rabu & kamis lepas..ishk,klu shooting buat iklan ke,pelakon2 filem ke best jugak..asgnmnt klas UKM la nih,subjek penerbitan video pendidikan, actually byk gler kitorg amik gamba tp ni jela nk share suasana 'kelas buatan' ..budak2 tu dgn cikgu die adalah pelakon utama..and nk ltk sket video raw dr camera cabuk aku nih..

1st day sgtla amaturnye sbb person in charge utk handle camera besar & lighting xdpt dtg,so kitorg2 yg xpenah jd krew production ni terpakse le buat2 muke macho ala2 terror dpn budak2 nih,ceh,lawak btol..

2nd day barula btol2 punye action & cut,haaa..baru best,tp shooting dlm mase 2 ari je kire agak terorist la kan..abis je shooting masing2 mcm nk pengsan dah,lagi penat rasenye cikgu dgn budak2..tp diorg x balik tgn kosong, kitorg bagi small token, utk budak2 tu kitorg bagi sijil dr ukm dan keychain..utk cikgu & skolah plak kitorg bg mcm plaque tu..lawo..siap ade tenun songket2 ..adehh..tp so far kitorg puas ati gakla..hrp2 lecturer blhla bg A kt kitorg,hahaha..
klu lps editing video ok sumer,kot2la terpilih utk program eduweb-tv glemer la skolah nih..hehhe,kitorg yg behind the scene pon dptla name sket kott..tp x hrp sgtlah, setel shooting ni pon aku rase puas dah..penat wooooooooo



video