Thursday, July 30, 2009

Saye seperti Kucing Gemok nih



eeeii , bestnye!! esok sabtu,pastu ahad..pastu isnin balik mandomla wehh
aku nk tdooo mcm si gafil nih, mkn tdo je keje ko,punyela sng idop..
mgu ni mcm penat sketlah, bgn pagi je asik rase xpuas tdo , nape tah..berat btol nk bukak mate,last2 terbabas subuh gajah + dinasor sket2, apenakjadilaaa


Wednesday, July 29, 2009

STOK BAJU RAYA DAH MASUKKK

baju raye saye blmlah siap lagik, tp just nk announce akan ketibaan stok raye baju/kasut baby/kanak2 kt blog bsnes saye hat ni http://zhbabyshop.blogspot.com/
kasik promola sket, mayb selame ni ade kwn2 yg xtau saye ni meniage kecil2an baju dan kasut budak, berkualiti? of cos..berbaloi? of cos..cantek ke?? uishh,of cos!!
lame dah niage online gini,alhamdulillah :)
cuci2 mate tgk antara baju/kasut yg saye jual

kasut mothercare youuuuuu..




jeans levis..hat ni HOT stuff ,kain lembut gile,kalah jeans aku




haaa..jemput2le ke blog aku ni ye http://zhbabyshop.blogspot.com/
adelagi baju2 sume tuh, xlarat nk ltk sumer kt sini,kang jd lain lak blog nih,hehehe,tumpang promo kt blog sendiri je..bolehla kan??
akhirulkalam, JOM SHOPPING RAYE !!!

Monday, July 27, 2009

Foods Di depan mate saye :D

tajukk..tajukk..klu pasal tekak & perot,laju je aku hapdet .. utk tatapan readers, pagi ini saye nk mkn sumer2 ni yg ade kt meja,pantry opis saye,nyum2..

ade lontongg..ni mkn kt meja blkg aku yg mmg mcm mini pantry dah


pastu,kroni bwk bubur doyan,roti dan buah doyan sejati..pehhhh




cuci mulut dgn rambutan


dpt rama-rama yg membuntingkan telo pindang dr johor,hahaha


dpt sovenir dr kedah,ikan pekasammm,ohh nooo bebehh,dinner kang goreng!




tu jelah pon nk citer..mcm xbyk,sumer ringan2 je nih
Whistle




p/s : saye sayang sharina sbb kerana hp die,saye blh updet blog saye,kamera saye rosak lah
p/s lagi : tibe2 je nk enterprem tudung raye saye..hehehe
Mr. Green , alamakk..baju raye xtempah apepon lagi nih,adekah kejadian raye 2007 akan berulang??! hopeless

Wednesday, July 22, 2009

Fasa KERAJINAN terlampau

dimulakan dengan bismillah :))

penah jugak dgr2 kate org yg org preknen nih,akan sampai 1 fasa die akan jd rajin masak,mengemas umah,basuh baju,cuci toilet,dan mcm2 kije surirumah lah..ape ke namenye istilah tu.."nesting" ..dah mcm burung lak aku rase..so,i think it is my turn,after almost 4months aku lalui fasa xbest..blk umah skg igt nk masakkk je..klu rajin smpi 3 jenis lauk :)

pastu dulu pas membasuh aku paling BENCI nk lipat kain,tahan tu longgok smpi 3 bakul,pastu nk carik baju carik2la mcm ayam masing2..sekarang ni tidak lagiiii...always clear one,hahahahaha..sampai apai kate, wahh magic!!

tapi tulah, setiap pregnancy dugaannye lain2 kan..klu dulu kitorg ber2 je,blk umah klu xlarat mmg trus tdo pon blh xyah pikir2 dah..tp skg,dgn adenye tambahan seorang ahli (yg mcm ade 2-3 org nih) kitorg xblh nk pentingkan diri sendiri..kdg mmg penat nk mampos nih,blk opis,blk dr kelas ukm kdg,mmgla aku tabik & respek kt ibu2 yg ade 3,4,5 anak nih..lagi2 klu tgh bwk perut!
tp bak kate pepatah, klu balik kije tuh tgk anak kite sengih sambut depan pintu ilang penat..(hehe,yeke?) KALAU sengihhh..kalau pe'el lain die buat??? watever lah kan,yg penting mama tetap sayang Umar sorg nih :)

* tibe2 rindu saat nih...huhuhuhuhu..time u r stil wearing mitten & booties..stil berbalut..and static ;P



Monday, July 20, 2009

bakat Terpendam Umar

spesel to all mama & papa and everybody thru out the world..we present yuu..our new singer with the song,
"MAMA PAPAAA.."

directed by : zety mama umar
shooted by : apai papa umar
lyric : umar husayn


video

ari isnin opis aku kt negri sembilan ni cuti,,israk mikraj..sumer senyum manjang cuti lelebih pas wekend kan..lagi best aku tambah cuti sendiri since jumaat lepas..ehhh,bkn saje2 cuti..g check up nk tgk baby 5 bulan :))..alhamdulillah sumer ok..

berat mama : 71.5kg
berat baby : 300 gram

hmm..ni nk luah perasaan sket nih..sedeylah..diri ini ditendang bagaikan bola..dahla mmg perot mcm bola..tp bknla aku ni didera apai atau sbgnye
..huk huk..tp sbb xde mood nk citer mlm nih,tgkla nanti2..

just enjoy the vid kayyyy, daaaaa

Tuesday, July 14, 2009

dah 5 BuLan,baru beli BaJu PrekNen :)

saye nikan,orgnye..klu preknen (cewah,mcmle byk kali aku preknen),perot tu ala2 malu nk tersembol (ramping keee..), seigt saye time preknenkan Umar,dlm nk msk 7 bln tu tibe2 perut jd besar,pki bj kurung lagik tp xleh zip kain (tiada kejadian terlondeh)..bkn x excited nk pki bj preknen,tp klu pki lg xnmpk preknen, tp tu thn 2007 la..

thn 2009 ni plak,saye rase perut saye sudah mule menampakkan hasil (sbb perot ko dah tebAl laa..), dah masuk 5 bln tp dah blh pki baju preknen,yeay!maka weekend yg lps,apai & umar tlh sudi menemankan saye ke JJ equine utk bli baju2 dsb..jd inila terapi saye yg hebat utk bulan ini

->baju kude belang biru supaye nmpk langsing,eeuww!

->ropol2 di dadaku ada kamu..hahaha

->bak kata shar mcm baju org jepun

-> sandal org preknen

-> tshirt kembang dan suor coklat

-> pender2


ni plak utk Umar sbb teman mama, 3 psg bj tdo tp 1 dah pki



hmm, nk share sesuatu, klu org mcm saye ni yg dah sangap nk g keje, kdg2 dgn pki baju2 baru or baju lame kitar semula (dan org kate baju baru)blh menaikkan mood utk g keje,btol! jd minggu ni adalah minggu memakai baju baru dan baju yg jarang dipakai Mr. Green

Saturday, July 11, 2009

semua tentang Umar Husayn

di pagi ahad yg hening nih, sumer tgh sedap tdo..jd amik kesempatan updet blog jap, kang klu dah bgn cupcake aku tuh keybod pon xleh pegang..

--> assalamualaikum kapkek..

-->kelatnye nk bukak mate

-->ni paling mengade sekali,sgt2 syg same bantal pooh die (aunty atie bagi neh,kembang x aunty??)

rase mcm dah lame x letak gamba kapkek aku sorg nih..ni pon snap time nk g keje,huhuhu..ni yg buat mama xmo g kije tau x(ari2 mmg xmo g kije)..mulela buat muke cair2 hati gitu..adoii ..

sob..sob..besar dah dier..bulan ni dah setaun 7 bln umo die..mcm2 dah vocab & pangai umar (yg kdg rase nk debuk pon ader), latest talent playing golf w/out btg golf (klu x sumer org kt umah ilang idung),cume action jela mcm tgh buat swing tuh..bkn kitorg xmo bli btg golf tuh, tp ish, nnt2lah..ni die swing dgn tgn je pon kdg hits his own nose,hahahaha

video

pastu bertambah plak feveret channel die, not disney nor carton network, tp golf channel (weh,klu korg je konker tv mama nk tgk ape?tv atas xde astro,cait!) mmg sgt suke la umar klu tgk bola masuk lubang tuh,siap tepuk tgn,pastu fokus gile time org buat putting tuh,oh anakku..klu btul dah besar nk men golf dan bg mama duit byk2 silakann..xdpt jd tiger woods jd mcm camillo villegas (gile ensem mamat nih)pon xper..hahahah..

apepon umar, i'm proud to b ur mom dear..selamat membesar dgn sehat ye sayang,mmuuaahhhh

Monday, July 6, 2009

Ikut kata hati atau ....

mule2 sekali las wiken xtvt biase2 ajer..sabtu bgn lmbt, brekfes kt kedai maklong,g umah ayahcik lepak..pastu si Umar jatuh gedebuk,bengkak kt bibir atas sbb gigi kapak die landing kt situ (gambar akan diletak kemudian)..kuar darah,isk..aku klu terkuar darah nih jd pucat gak..yelah, mak mane x gelabah tgk mulut anak kuar darah kan..rase nk saket jantung pon ader..trus ilang mood then blk umah..

ari ahad just g lepak kt sg lopo, langat..mandi2, sejuk giler rendam takat lutut je,pastu mkn durian kt pondok nenek ..ish,best btollah suasana dusun di tepi air terjun nih..(gambar x amik lagik)..bak kate cikta,mentang2la musim doyan trus ngaku sedare,hahahahahahaha

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sungguhla sedey..tu yg kurg amik gambar sbb kamera rosak,nape tah, bateri ke,dalam body kamera tu ke..sbb dok dlm dashbod kete lame sgt kott..jd panas..tp die dok dlm bekas die tuh..bukan terdedah pon..hmmm...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

semalam, Isnin 6.7.2009

pagi2 masuk klas jumpe2 anak2 segera yg 60 org tu..muke sengih2 kerang je tgk aku masuk, yelah, dpt mak tiri gojes hahahahaha..pot pet dlm sejam gitu aku kuor ..rasenye sumer amanat aku dah bagi,hrp2 diorg be gud this semester,jgn nk calit muke mulus aku nih dgn bende2 tahpape..budak2 skg ni aku ckp direct je..klu tahan nk dgr tadah je tinge, klu x , xyah dgr..nasihat , tunjuk ajar dah bagi ,,ikhlas..xhrp balasan apepon..yg penting nnt bile diorg grad jadik org yg bergune pd masyarakat..aminn..

kol 3++ gitu aku msg2 dgn klasmate ukm ..dari mgu lepas lagik kitorg dok bincang psl nk reg subjek ape this sem..aku dah reg dah..cume kwn aku ni hati die xtetap..las2 pecut jap g ukm,selagi x bincang 4 mate takat sms je mmg xpuas nk gadoh,hahahaha..g sane dokla berbincang,ngumpat2 sket,hahahaha..then jumpela supervisor aku dr azah ni..dan tibe2 aku rase diri ini sgtla kerdilnye..sgt2la zeronye..sbb aku xphm sgt ape yg diorg bincang .. tertonggok kt situ mcm pelakon tambahan jek, jadik tiang,tukang senyum.. bile smpi turn aku,barulah rase best sket and nmpk halatuju..ala2 nmpk cahaya di ujung terowong..

dan disimpulkan bahawa aku kene jd survivor yg strong in & outside, klu asik nk ikut kwn jek..kdg lain org lain matlamat die..kene admit yg we've to stand on our own!! mmgla rase mcm sorg2 je aku nih..tp aku percaye during the journey aku akan jumpe kwn2 baru,buku2 baru,lecturer2 baru,kelas2 baru..cume henpon dgn laptop baru je mcm xjumpe2 ,ekekeke..

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

dah mcm rojak dah entry kalini..xpelah tuka2 resepi entry,ekekek, next time buat mcm pengat pisang plak ;)