Friday, February 27, 2009

ari jumaat, ari yang baikkk

aaa tulisan ijaula kan sbb smlm ari jumaat,heheh, lunch break pon lamer,pastu rezki utk Murnian pon agak murah,alhamdulillah..kroni2 decided to mkn kt aunty ainy's..utk aku, ni kali ke 2 mkn kt sini..kt area nilai ni,aku rase nilah the only food heaven..dari style kampong ke western mmg sedap2 ..mase 1st time g aritu restoren ni tgh buat renovation,so smlm g mcm 80% dah siap,lawa lak tu pemandangan & garden ..sejuk mate memandang ..dan makin lapor perot kitorg Mr. Green

masuk2 je nmpk waterfall ni..


pas mkn tu kang blhla duduk2 kt sini




menuju masuk ke restoren


para pelantak profesional muekeke


lambchop aku dah sampaii ~ bkn aku mkn sorg yee, jgn risau,ade 3 pembantu 66


fish & chips kak men


tempoyak jenahak & tumis pucuk paku shar & sherry..heaven!


pastu dah mkn singgah jap nilai square,dok membeli kain 1meter rm3..murah & lawa2..rembat 4 psg dulu Mr. Green..tu jela sesi tabor zakat jumaat nih..

Monday, February 23, 2009

( "_ ) {>_<} (T __T) (+_+)






haaa..nilah die prof Arni from Denmark,gave his lectures on research method, aku msk klas lmbt sket,sbb igtkan prof Subahan (bias ,heheh),sekali mat salleh ni plak..10 minit pertama~sebok bersapa tanye kabar dgn kwn2,susun pen pensil,kuarkan buku nota..20 minit kemudian~tanye org blkg, "matsalleh ni sape?", "die nk btau psl ape?"..org blkg jwb,"ntah..dgr jelah..anggap die mcm menyanyi.." hgkllk ekellehhh..kerek..samade org blkg ni kedek ilmu atau understanding die lg teghuk dr aku, hahahahah
1 jam kemudian ~ akhirnye..matsalleh tu nk blk hotel dah..
kuiyikyik c u in denmark! fuhh..rupenye prof arni ni kwn dr aishah..saje die invite bg talk sket kt kitorg..oklah,atleast kitorg blh tgk org denmark kasik lecture ,tuka selera sket..asik ngadap dr aishah je,kui2,wpon kejap, tp aku rase adelah sket input aku dpt wpon blurrr..tp aku tau,bkn aku sorg je blur,,org lain tu buat2 muke phm jekk..tau sgt!


ni citer lain plak..citer ttg gigi Umar, skg ni masih menten 8 btg gigi dan mase die melalak nganga mulut luas2 aku ternampak separuh gigi geraham atas dah kelihatan..syabbas umar! heheh..aku pon dgn semangatnye nk tuko berus gigi die supaye die lebih enjoy brus gigi..umar nikan..sblm berus gigi kene nyanyi lagu dulu utk die,lagunye ialah "brush your teeth" ciptaan mama die,lagu tu simple,catchy & mudah diikut..lirik nye lebih kurang camni:

brush your teeth 2x..everyday must brush your teeth..(repeat 3x)


skg umar dah pandai dah ikut nyanyi..rhyme pon same (wording jerman hehe)..pantang pegang brus gigi die otomatik akan nyanyi lagu tuh,xkirelah berus gigi sape2pon..ni umar,mama bli 3 brushes..1 utk toilet bwh (utk atuk gosok gigi umar), 1 toilet atas (utk mamapapa) dan 1 lg nk ltk kt umah embah



ni umar dah pandai semayang sket2,bace doa sumer..dok kaco mamapapa semayang, klu sujud mmg kelaka,meniarap abiss..umar,umar..sejuk ati mama..doakan mamapapa ye nnt sayang

----> muke serius bace doa + azan sekali,sile perati idungnye ituhh..hnnsss..hnnss..maknenye die tgh bersungguh2

Thursday, February 19, 2009

SaLe lagik!!!!..kt jusco & metrojaya plak

19 Feb - 1 Mac : Jusco Baby Fair

20090219-jusco-baby-fair2

19 February till 1 March 2009

Jusco Baby Fair

Jusco Funniest Baby Contest

Products Offered

Baby wear

Baby wipes

Walker

Etc

Location

Check out your nearest Jusco outlet


www.jusco.com.my


* biasenye klu jusco buat sale blh tahan gak la..so far ok..


Metrojaya pon buat sale jugak, pastu ternampak plak FP punye rocker tu cume rm199 je utk 12 unit terawal, huwa!!!!!

28 Feb - 22 Mar : Metrojaya Mega Sale

20090228-metrojaya-mega-sale8

28 February to 22 March 2009

Metrojaya Mega Sale

Discounts up to 70%

20 Feb : PREVIEW Sale Day for MJ Cards, MJ - Diner Club Card & Mybank Cards

Products Offered

Ladies Apaprels

Men’s Apparels

Kids Apparels

Toys

Cosmetics & Fragrances

Home

and more

Visit your nearest Metrojaya Store

www.metrojaya.com.my


Wednesday, February 18, 2009

hmm..am i able to ??

ni tibe2 dtg angin kus2 aku nk berckp sorg2, org2 opis rmi xde,jd elokle aku berckp dgn blog nih..isunye disini~mampuke aku?? mampu ke abiskan master ni 2taun?mampu ke aku manage mase aku?mampu ke??
nk tarik balik dah terlambat , final exam sem 1 akhir bln 4 nih..tp,aku salutela dgn kakmen & ibu2 classmate aku..diorg lg berumur dari aku,mayb lg byk kije kt skolah & opis,anak2 berderet lagi..but stil bersemgt nk smbg blaja..salute2..try 2 b like them,hehehe..in my own way

ni antara weekly schedule aku yg sebenarnye ~*subject will always change,hahah

isnin

8.30-5.30 : opis

6.00-8.00 :- mandikan umar
- suap umar
- spa Q
- makan,mandi & solat

8.30-10.30 :-basuh kain,sidai kain, iron baju,tgk tv,main2 dgn umar

11.00 : tido

selase

8.30-5.30 : opis

6.00-8.00 :- mandikan umar
- suap umar
- spa Q
- makan,mandi & solat

8.30 :-lipat kain, iron baju,main2 dgn umar

9.30-11.30 : time tv aku, ugly betty & desperate housewive

11.30 : tdo


rabu

* ulang schedule ari isnin

khamis

8.30-2.30 : opis

3.00 - 6.00 : klas UKM

6.30-8.00 :- mandikan umar
- suap umar
- spa Q
- makan,mandi & solat

8.30-10.30 : iron baju,tgk tv,main2 dgn umar

11.00 : tido

jumaat

* ulang schedule kamis

sabtu

7.00 : masak brekfes

9.00 -12.00 : klas UKM

12.30 - 3.00: mkn kt umah/luar , laundry

* kdg keluar jln2 or tdo umah mak

ahad

*yey! blh bgn lambat
3.00 - 6.00 ptg : bibik cleaner dtg bersihkan umah

hmm, bile buat list schedule cenggini nampak mcm xdela teruk benor,lgpon tu yg basic2 je,ade byk kerja2 lain aku mls nk letak buat semak je Twisted Evil

amalan hidup sehat XD

we had soo much fun ptg smlm..rasenye almost 10years x men netball but all of us esp staff boleh tahan laa main,xdelah kene tiaw dgn budak2 nih..hahaha, sekurang2nye sumbat jugakla 3 gol berbalas ?? ntah xterkire aku dah,sbb sgt2 semput dan pancit occay..ishk,nk pitam pon ader..bwk kete time balik pon terhuyung hayang,mane x nye terkejut otot2 aku dari tidor,hahaha, selama ni jd sleeping beauty ye korg??insyaAllah klu men 2 x seminggu pon dah ok..amalkan hidup sehat!!!

sblm ni nk exercise mcm2 alasan blh create,ate nk slimkan sket bdn nih, tp takat jage mkn je x exercise aku rase wasting,skg ni mkn malam klu blh elak nasik,and lagi 1 b4 maghrib aku dah mkn..pastu men polis entri dgn si umar tu pon senak jugak..sket2la kan..xblhla nk drastik sgt or crash diet ke..sbb aku tau tahap badan aku blh tanggung,i'm a food lover or lebih tepat lagi craver,and more punyela byk ubat2 kurus kt market tp stil aku blm berani try ape2,,paling kuat pon aku mkn jamu pas bersalin aritu dgn pas d&c..same jamu nona roguy, mmg ari2 bo laa..bestt..heheheh,pastu kire bmi aku dlm lingkungan normal lagi tapi mmg xblh lebih dah dr berat skg,otherwise-obes!

k lah, nk smbg wat asgmnt dr azah nih,dr smlm dok tenunggg je..jap g msk klas jmpe stdnt ..pastu ptg off to UKM, huh! seboknye (~_~)

Tuesday, February 17, 2009

esok LEMAK bakal pecah~geee..


sport shoes - ready
suar track - ready
t-shirt - ready
stokin - ready
stamina - to b continued , hahaha

esok ade mini match dgn student grup 7 (gile badan masing2,mmg kene hempap je la kitorg nnt) men netball ..seram pon ader, nk tergelak pon ader, mana xnyer dah lame trans fat aku nih menghuni dlm badan..kitorg 1 team , and maybe tambah lg 1 sbb rmi yg nk menyebok je..lawak tol, td time jg exam smpt lak aku & shar dscuss strategi, bentuk diamond la, triangle la..aku rase ade jugak esok aku langsung x pegang bola,wakakaka! konon2 posisi esok :

C : siti kecik (takut tersepit celah2 budak2 je kang esok)
GS : kak nani (soh jd GD xmo, alasan lembik & pendek)
GA : aku (cam bagus je)
WA : shar (blh caye ke ko nih weh..)

GD : sue (harapan kitorg 110%,ekekek)
WD : ana (cikeding jugak)
GK : kak men (apelah nasib kak men esok,hahahah)

itulah serba serbi team aku, jgn men2 wooo aku dulu sgt suke sport,ate men hoki peringkat uhuk! kang org kate riak plakk
Shame on you
so, to my teaM, best of luck tomorrow Pray , sile jgn tepelanting kuar dr padang yee..Mr. Green

Thursday, February 12, 2009

haVe u HaD a Bad DaY ?ye

jgn terpengaruh dgn tajuk..i'm not having a bad day..just nk ltk umar's dancing bile dgr lagu 'have u had a bad day' nih..kelaka..x synchronize btol,lagu sedey tp joget gedik2 ,umar..umar..buat mamapapa ilang stresss..pastu dah pandai tekan keypad hp tuh,btol lak tuh die tekan supaya lagu tu ulang balik..

pastu,die sgt patuh ye dgn papa die..klu dgn aku buat dekk je..


video


nk uplod lg 1 clip umar tunjuk parts of his body, tp selow giler nk uplod neh..xsabo aku..next time lah

Tuesday, February 10, 2009

thaNx yang..igtkan saye,hehehe

seperti tajuk di atas, saye nk ucapkan timekaseh byk2 to apai hubby sbb stil igt (he's the one who wished to me 1st,aku lupe daaa..) lagi date smlm..heheheh..6 thn dah..
mlm td igt nk p dating 2 org je, tp x smpi ati nk tgal budak baek nih kt umah dgn atuk/nenek..so,angkut skali la..mls nk amik gambar beria2 heheh..adela 2 table yg clbr8 bday,bersungguh2 betul waiter2 tu menyanyi..kitorg? ermm..pas mkn rase bersalah~abis diet , tp apai kate xper..bkn tiap2 mlm mkn
Mr. Green

menu die sgt cantek utk clbr8 valentine nnt, tp kitorg bknlah smbt vtine nih..x koser..


suap anak dulu,kasik kenyang & behave


umar dah pandai mkn skg, sumer nk rase


sgtttt sedappppp smpi xpedulik apai amik gambar


haih, bughuk betoiii..idung smpi kembang2,hahaha


x aci kan? tang gambar die elookk je


ishk, saiz roti tu lebih kurang pipi die


doakan kami kebahagiaan berkekalan hingga berkekalan ke akhir hayat..aminn

Sunday, February 8, 2009

journey to Kajang & Umar in playground

as for umar,kampong die xjauh mane, klu nyanyi lagu sudirman balik kampong tuh, ulang 2x dah nk sampai kg dah,heheh..wpon begitu,dlm kete lalok jugak umar nih..yg teruknye ttp nk melawa dgn spek aku ..dah nk tdo sgt2 dah ni aku cabut pelan2 spek tuh blh die menjerit..adoii anak terunakuu..


blk kg kali ni xlame just singgah dr tengahari smpi maghrib,ptg kitorg singgah pizza hut & kfc kt metropoint tu ade playground skali..saje nk bg umar main2 kt situ, sblm tuh sumbat perut die dgn whip potato & wedges..kasik kenyang baru main


heheh, umar & iran boy


umar & embah yg dah pandai bertudung ekin, kih3


pandai goyang sendiri


feveret umar nih,dok putar2


cakkk


amboii,gembirenyee

lepak-lepak di alamanda

wekend ni mls nk g jauh2, g alamanda jelah,jln2 .. balik je dr klas ari sabtu, p kajang jap setelkan my tenant tu nk masuk umah dah..mase serah kunci tu tibe2 rase touching lak, isk,sori ye umah..org lain yg tlg jagekan ye..jgn nakal2..isk2..
then we off to alamanda
Mr. Green

jln2 cari mkn kt area esplanade,jumpe fish market,xpnh g mkn sini so we givit a try

starter calamari soup,,er..


main course ni for two..ish, ni klu ber4 pon xper


air free flow, umar mkn jugak ape yg kitorg mkn..


aa? ni 'lobster' sesat ker??sesungut pjg sebelah,hahaha


pas mkn terigt nk beli pampers umar,msk c4..usha2 drypantz,haaaa masih lagi menten harga 20pcs rm15.09, eeei sukenye aku!! beza betul rege dgn kt manjaku..susu pon murah 20sen dr manjaku..mama kan bijak berbelanja peace , selain dr itu mama cekau baju 1 & playmate numbering start dari 0-9 je


umar count occay.." 1..2..3..9, ops!"

selamat berhijrah acu..

actually ni backdated punye story, as i wrote b4 ttg our acu yg nk berpindah ke sabah,so the day had come las rabu kami menghantar diorg ke lcct , b4 tu ade mkn2 sket kt umah ayahcik (as usual..) , smpi lcct dlm kol 3,flight diorg kol 5..so,waktu2 airmata laju bagai nk rak xdela aku nk amik2 gambar..huhu..gambar acu sefamili pon aku x amik..bkn aper..mcmla nnt x jumpe langsung,wpon pd hakikatnye mmg diorg akan bermastautin kt sane..sedey aku..so gambar2 yg aku amik ialah laukpauk yg sedap & gambar2 umar berjln kt lcct

patin masak tempoyak..pehh lemak2 ikan patin tuh terase2 lg kt tekak nih..


sotong msk merah


nasi goreng ade, briyani ade, sayur buncis ade,kurma ayam ade


the bestest dessert


sesampai di lcct


umar klu blh nk meniarap kt lantai tuh


antara yg menghantar, patutla lcct tu sesak je..rupenye org yg menghantar lg byk dr yg nk naik kapal terbang,hahaha


gambar2 acu & famili masuk gate berlepas xdpt nk amik dah,sbb?hahaha sumer org dah nangis,kang aku amik gambar kang ade yg nk kene nnt kih3..sob..sob..slmt berhijrah acu, tgu kami disanaaaaa